Περιβάλλον

Κομισιόν προς ΟΗΕ: Η ΕΕ σέβεται τις δεσμεύσεις της για το κλίμα

Κομισιόν προς ΟΗΕ: Η ΕΕ σέβεται τις δεσμεύσεις της για το κλίμα
΄Εκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι η ΕΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Αυστραλία, δεν αναμένεται να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν το 2015 στη διεθνή διάσκεψη του Παρισιού
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται τις δεσμεύσεις για μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι οποίες ανελήφθησαν το 2015 στο Παρίσι, αντίθετα απ' ό,τι υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, και θα καταβάλει προσπάθειες ώστε να φθάσει το 2050 στην κλιματική ουδετερότητα, υποστήριξε σήμερα 28/11/2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Τιμάμε τους στόχους που αναλάβαμε για το 2020 και έχουμε υιοθετήσει τα εργαλεία για να μειώσουμε τις εκπομπές μας κατά 60% το 2050. Είμαστε το μοναδικό μέρος στη συμφωνία του Παρισιού που θέτουμε σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις μας», δήλωσε ο επίτροπος Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανέτε, φανερά εκνευρισμένος από τα συμπεράσματα της ετήσιας έκδοσης του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον, που δόθηκαν χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα.
«Είμαι υπερήφανος που είμαι Ευρωπαίος και πηγαίνω στο Κατοβίτσε (της Πολωνίας για την 24η Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα) για να δείξω αυτό που έχουμε κάνει», πρόσθεσε.
«Ό,τι και να λένε, τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε να είναι ευτυχή αν είχαν παντού τις νομοθεσίες και τα οικονομικά εργαλεία που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Κανέτε.
«Οφείλουμε και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», τόνισε ο επίτροπος παρουσιάζοντας σήμερα εξ ονόματος της Κομισιόν μια στρατηγική οκτώ σημείων για να βοηθηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να φθάσει στην κλιματική ουδετερότητα το 2050 ώστε να καταπολεμήσει την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.
Η επικριτική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον έριξε σκιά στις δηλώσεις της Κομισιόν. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, αριθμός μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20), κυρίως η ΕΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Αυστραλία, δεν αναμένεται να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν το 2015 στη διεθνή διάσκεψη του Παρισιού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης