Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

EIA: Aυξήθηκαν για 10η συνεχόμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

tags :
EIA: Aυξήθηκαν για 10η συνεχόμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 769.000 βαρελιών
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυξήθηκαν για 10η  συνεχόμενη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν  την παραγωγή ενώ ενισχύθηκαν και οι εξαγωγές, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 769.000 βαρελιών.
Μετά την υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισυ  ετών το Σεπτέμβριο, τα αποθέματα αργού έχουν αυξηθεί 14%, με 10 ίσες εβδομαδιαίες αυξήσεις. Αυτό είναι  το μεγαλύτερο σερί από το φθινόπωρο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
"Αυτά τα στοιχεία δεν απεικονίζουν μια υποστηρικτική εικόνα για την αγορά", δήλωσε ο Gene McGillian, αντιπρόεδρος της την Tradition Energy στο Stamford του Connecticut. "Νομίζω ότι τώρα έχουν προστεθεί πάνω από 50 εκατομμύρια βαρέλια σε αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ τον τελευταίο τρίμηνο."
Τα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σήμερα στα 450 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο ετήσιο επίπεδο σε ένα χρόνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται το αμερικανικά στρατηγικά  αποθέματα πετρέλαιου Reserve (SPR).
Τα αποθέματα στο SPR υποχώρησαν 2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτά τα βαρέλια μεταφέρθηκαν σε εμπορική αποθήκη ή υποβλήθηκαν σε επεξεργασία από τα διυλιστήρια.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν παρά το γεγονός ότι η παραγωγή παρέμεινε σταθερή στα 11,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αν και η ΕΙΑ στρογγυλοποιεί τα εβδομαδιαία στοιχεία παραγωγής της στα πλησιέστερα 100.000 bpd.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 473.000 bpd στα 2,4 εκατομμύρια bpd, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε περισσότερο από την αύξηση των εισαγωγών αργού, η οποία ανήλθε σε 8,2 εκατομμύρια bpd. Ως αποτέλεσμα, οι καθαρές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 135.000 μονάδες βάσης.
Ο Matt Smith, της ClipperData στο Louisville, Kentucky, δήλωσε ότι η εβδομάδα των διακοπών των Ευχαριστιών μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες με την εβδομαδιαία απογραφή.

Οι ροές των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 698.000 bpd καθώς τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 95,6% της συνολικής χωρητικότητας.
Στον κόμβο παράδοσης Cushing, στην Oklahoma, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι τιμές μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, αλλά αργότερα ανέκτησαν το χαμένο έδαφος. Τα συμβόλαια αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5 σεντς στα 51,59 δολ. στις 11:34 π.μ. (1634 GMT), ενώ το Brent έχασε 21 σεντς στα 60,02 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση κατά 857.000 βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο μειώθηκαν κατά περισσότερο από 2%.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 764.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για κέρδος 640.000 βαρελιών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης