Διεθνή

Trump: Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει τώρα την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων

Trump: Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει τώρα την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων
Η επιβολή τέτοιων δασμών θα προσέφερε ώθηση στην αμερικανική παραγωγή και θα είχε αποτρέψει το κλείσιμο αμερικανικών εργοστασίων από τη General Motors ανέφερε οπρόεδρος των ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει τώρα την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων, μετά την απόφαση της General Motors αυτή την εβδομάδα να κλείσει εργοστάσια και να απολύσει εργαζομένους στις ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα (28/11/2018) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
Όπως τόνισε ο Trump, η επιβολή τέτοιων δασμών θα προσέφερε ώθηση στην αμερικανική παραγωγή και θα είχε αποτρέψει το κλείσιμο αμερικανικών εργοστασίων από τη General Motors.
«Ο λόγος που η βιομηχανία μικρών φορτηγών στις ΗΠΑ είναι τόσο δημοφιλής είναι ότι, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν τεθεί δασμοί 25% στα μικρά φορτηγά που εισάγονται στη χώρα μας.
Αν το κάναμε αυτό και με τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, πολλά περισσότερα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονταν εδώ και η G.M. δεν θα έκλεινε τα εργοστάσιά της στο Οχάιο, το Μίτσιγκαν και το Μέριλαντ.
Επίσης, οι χώρες που μας στέλνουν αυτοκίνητα έχουν επωφεληθεί από τις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.
Ο Πρόεδρος έχει μεγάλη δύναμη σε αυτό το θέμα.
Εξαιτίας του γεγονότος της G.M., βρίσκεται τώρα υπό εξέταση!», ανέφερε με tweets του ο Αμερικανός πρόεδρος.
Νωρίτερα σήμερα, ο Trump είχε εξαπολύσει νέα επίθεση στην General Motors, καλώντας την να επιστρέψει τα χρήματα της διάσωσής της στους φορολογούμενους.
«Αν η General Motors δεν θέλει να κρατήσει τις θέσεις εργασίας της στις ΗΠΑ, θα έπρεπε να επιστρέψει τη διάσωση των 11,2 δισ. δολ. που χρηματοδοτήθηκε από τους Αμερικανούς φορολογουμένους», είχε γράψει στο Twitter o Trump.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης