Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερντογάν προς Πούτιν και Ποροσένκο: Να επιλυθεί η κρίση μέσω της διπλωματικής οδού

tags :
Ερντογάν προς Πούτιν και Ποροσένκο: Να επιλυθεί η κρίση μέσω της διπλωματικής οδού
Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η ένταση των τελευταίων ημερών στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με αφορμή την κρίση στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η ένταση των τελευταίων ημερών στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο Ερντογάν άκουσε και τις δύο πλευρές και εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης.
Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της επίλυσης της κρίσης μέσω της διπλωματικής οδού.
Χθες κατά τη συνεδρίαση του ανώτατου συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην ένταση που έχει ξεσπάσει στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καλώντας τις δύο πλευρές σε διάλογο για αποκλιμάκωση της κρίσης.
«Θέλουμε να δούμε τη Μαύρη Θάλασσα ως θάλασσα ειρήνης. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις δύο πλευρές για αυτοσυγκράτηση. Θέλουμε Ρωσία και Ουκρανία δίπλα δίπλα και όχι απέναντι, σε μία στιγμή που ο κόσμος βιώνει σοβαρές πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές απειλές», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης