Σχέδια επενδύσεων της Orsted ύψους 30 δισ. δολ. στην πράσινη ενέργεια

Σχέδια επενδύσεων της Orsted ύψους 30 δισ. δολ. στην πράσινη ενέργεια
Το 75-80% των δαπανών του προγράμματος αφορούν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα
Ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα παρουσίασε η δανική επιχείρηση Orsted κάνοντας λόγο για επένδυση ύψους 30,26 εκατ. δολάρια στην πράσινη ενέργεια μεταξύ 2019 και 2025.
Ειδικότερα, η Orsted ανέφερε ότι οι επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά πάρκα αναμένεται να ανέλθουν στο 75-85% του προγράμματος, ενώ οι χερσαίες επενδύσεις αντιπροσωπεύουν το 15-20%. Η βιοενέργεια και οι λύσεις των πελατών αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 0 έως 5% των δαπανών.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orsted Henrik Poulsen υπογράμμισε ότι: «Σήμερα, το χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται από 11,9 GW αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας και αιολικής ενέργειας και συνδυασμένων μονάδων παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με βιομάζα είτε βρίσκονται υπό κατασκευή είτε έχουν ληφθεί τελικές επενδυτικές αποφάσεις».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Προς το 2030, είναι στρατηγική μας φιλοδοξία να φθάσουμε σε εγκατεστημένη ισχύ άνω των 30GW, υπό την προϋπόθεση ότι η κατασκευή δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας. Ως ένα σημαντικό βήμα, αυξάνουμε τη φιλοδοξία μας το 2025 για παράκτια αιολική ενέργεια από 11-12 GW σε 15 GW».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης