Τελευταία Νέα

Επενδύσεις 8 δισ ευρώ ετησίως σε ΑΠΕ σχεδιάζει η Γαλλία - Τριπλασιάζεται η αιολική ενέργεια έως το 2030 - Τι προβλέπει ο ενεργειακός σχεδιασμός

Επενδύσεις 8 δισ ευρώ ετησίως σε ΑΠΕ σχεδιάζει η Γαλλία - Τριπλασιάζεται η αιολική ενέργεια έως το 2030 - Τι προβλέπει ο ενεργειακός σχεδιασμός
Για να διατηρηθεί ο έλεγχος των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταρρυθμίσει τον μηχανισμό αγοράς της ARENH
Η Γαλλία σχεδιάζει να τριπλασιάσει την δυναμικότητα της αιολικής ενέργειας έως το 2030 και να πολλαπλασιάσει κατά πέντε την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, επιτρέποντάς της να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μίγμα στο 40%, σύμφωνα με το ενεργειακό σχέδιο που παρουσιάστηκε την Τρίτη 27/11/2018.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Emmanuel Macron, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τις δαπάνες για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 8 δισ. ευρώ ετησίως, από 5 δισεκατομμύρια με  σύνολο των δαπανών να ανέρχεται στα 71 δισ. ευρώ μεταξύ 2019 και 2028.
Η εξαρτημένη από την πυρηνική ενέργεια Γαλλία υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μόνο περίπου το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
"Μέχρι το 2030, η παραγωγή του παράκτιου αιολικού πάρκου θα τριπλασιαστεί και η ποσότητα ενέργειας που παράγεται από ηλιακά φωτοβολταϊκά θα πολλαπλασιαστεί με πέντε", ανέφερε ο Macron σε τηλεοπτική ομιλία.
Η Γαλλία βρίσκεται κοντά στο να επιτύχει το στόχο της για 15 Gigawatt εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας μέχρι το τέλος του έτους, αλλά η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών πιθανότατα θα υπολείπεται του στόχου των 10,2 GW μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Macron δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι οι τιμές ενέργειας από τα έργα ΑΠΕ θα παραμείνουν χαμηλές για τους καταναλωτές, αναπτύσσοντας παράλληλα περισσότερες διασυνδέσεις με ευρωπαίους γείτονες, έτσι ώστε να επωφελούνται πάντα από τη λιγότερο δαπανηρή ενέργεια.
Για να διατηρηθεί ο έλεγχος των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μεταρρυθμίσει τον μηχανισμό αγοράς της ARENH στη Γαλλία, ο οποίος επιτρέπει σε εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να αγοράζουν ετησίως έως και 100 terrawatt ώρες (TWh) ενέργειας σε σταθερή τιμή 42 ευρώ / MWh.
Ο μηχανισμός, ο οποίος επιτρέπει στους Γάλλους καταναλωτές να έχουν μία από τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, αναμένεται να λήξει το 2025, δήλωσε ο Macron.
"Είναι απαραίτητο οι Γάλλοι να συνεχίσουν να επωφελούνται από αυτό όσο οι πυρηνικοί αντιδραστήρες λειτουργούν", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης