Διεθνή

Πυρά Trump κατά της General Motors για τις απολύσεις – Τέλος οι κρατικές επιδοτήσεις για τα οχήματα ακόμα και για τα ηλεκτρικά

Πυρά Trump κατά της General Motors για τις απολύσεις – Τέλος οι κρατικές επιδοτήσεις για τα οχήματα ακόμα και για τα ηλεκτρικά
Είμαι πολύ απογοητευμένος δήλωσε ο Donald Trump για τη General Motors
Η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στις κρατικές επιδοτήσεις για τα οχήματα της General Motors, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών, γνωστοποίησε -μέσω Twitter- ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Τrump, ο οποίος εμφανίζεται οργισμένος με την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τη General Motors και την CEO της, Mary Barra, για το κλείσιμο εργοστασίων στο Οχάιο, το Μίτσιγκαν και το Μέριλαντ.
Τίποτα δεν κλείνει στο Μεξικό και την Κίνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσωσαν τη General Motors και αυτό είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που λαμβάνουμε!
Τώρα εξετάζουμε τη μείωση όλων των επιδοτήσεων, συμπεριλαμβανομένων ...
.... των ηλεκτρικών οχημάτων.
Η General Motors έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα στην Κίνα πριν από χρόνια, όταν έχτισε εκεί εργοστάσια (και στο Μεξικό) - δεν νομίζω ότι το στοίχημα αυτό πρέπει να αποπληρωθεί. Είμαι εδώ για να προστατεύσω τους εργάτες της Αμερικής!», έγραψε σε tweets.

Νωρίτερα σήμερα (27/11), γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διευθύνουσα σύμβουλο της κολοσσιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, Mary Barra, στην οποία διαμήνυσε πως η εταιρεία θα πρέπει να σταματήσει να παράγει οχήματα στην Κίνα και να ανοίξει εργοστάσια στις ΗΠΑ.
«Τους είπα "παίζετε με τον λάθος άνθρωπο"», είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.
Η κα Barra ανακοίνωσε εχθές (26/11) πως η GM θα μειώσει το προσωπικό της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά κατά έως 14.700 άτομα, διακόπτοντας την συναρμολόγηση αυτοκινήτων ή κινητήρων σε πέντε μονάδες της.
Στα εργοστάσια που δεν θα λάβουν καινούργιες παραγγελίες συγκαταλέγονται μονάδες στις πολιτείες του Μίσιγκαν και το Οχάιο, που αποτελούν μέρος της παλιάς βιομηχανικής «καρδιάς» των ΗΠΑ και ψήφισαν τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Αναφερόμενος ειδικά στο Οχάιο, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος είπε πως η GM «θα κάνει καλά να ανοίξει καινούργια μονάδα εκεί πολύ γρήγορα», προσθέτοντας πως «αγαπά» τη μεσοδυτική πολιτεία.
Μία από τις κυριότερες προεκλογικές υποσχέσεις του μεγιστάνα ήταν πως θα σταματήσει την εκροή βιομηχανικών θέσεων εργασίας στο εξωτερικό.
Η αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει πως οι περικοπές είναι μέρος του σχεδίου της για εξοικονόμηση 6 δισεκ. δολαρίων ανά έτος έως το τέλος του 2020.
Η μετοχή, στις 21:20:


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης