Φυσικό Αέριο

Yamal: Μέσω Νορβηγίας 160 μεταφορές LNG από πλοίο σε πλοίο μέχρι τα μέσα του 2019

tags :
Yamal: Μέσω Νορβηγίας 160 μεταφορές LNG από πλοίο σε πλοίο μέχρι τα μέσα του 2019
Η πρώτη μεταφορά στα ύδατα της Νορβηγίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του σχεδίου της  Novatek  για την απελευθέρωση των παγοθραυστικών πλοίων LNG που θα τους επιτρέπει  να επιστρέφουν νωρίτερα στο εργοστάσιο για να παραλάβουν περισσότερα φορτία.
To μικρό λιμάνι  Honningsvag της Βόρειας Νορβηγίας θα φιλοξενήσει από 150 έως και 160 μεταφορές από πλοίο σε πλοίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το Yamal της Ρωσίας μέχρι τα μέσα του 2019, ανακοίνωσε το τοπικό συμβούλιο την Τρίτη 27/11/2018.
Η πρώτη μεταφορά στα ύδατα της Νορβηγίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ως μέρος του σχεδίου της διαχειρίστριας του Yamal, Novatek  για την απελευθέρωση των παγοθραυστικών πλοίων LNG , επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν νωρίτερα στο εργοστάσιο για να παραλάβουν περισσότερα φορτία.
Από την Honningsvag, οι αποστολές στις παγκόσμιες αγορές πραγματοποιούνται από  κανονικά πλοία LNG.
Το λιμάνι αναμένει να κερδίσει περίπου 10 εκατομμύρια κορώνες (1,16 εκατομμύρια δολάρια) για την υπηρεσία, ενώ η τοπική λιανική και ξενοδοχειακή βιομηχανία θα δει πρόσθετα οφέλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του λιμενικού συμβουλίου και η δήμαρχος Kristina Sigursdottir Hansen.
Η Tschudi Shipping της Νορβηγίας θα παρέχει τις μεταφορές από πλοίο σε πλοίο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Jon Edvard Sundnes.
"Υπάρχει μια σύμβαση μέχρι τον Ιούνιο ... Είναι μια μεγάλη υπόθεση και πολλά πολλά υποσχόμενη για το μέλλον", είπε, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις εμπορικές λεπτομέρειες.
Η μεταφορά φορτίων στη Νορβηγία μειώνει το ταξίδι των πετρελαιοφόρων παγοθραυστικών – τα οποία είναι περιορισμένα σε αριθμό - κατά περίπου 2.000 χιλιόμετρα (1.243 μίλια), επιτρέποντας τη μεταφορά περισσότερων  φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Yamal.
Η πρώτη μεταφορά από πλοίο σε πλοίο στη Νορβηγία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του δεξαμενόπλοιου Arc7 Vladimir Rusanov και του δεξαμενόπλοιου Pskov, ενώ άλλα πέντε άδεια σκάφη θα μεταβούν μέσα στην εβδομάδα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης