Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τσακαλώτος: Η αδυναμία της Ελλάδας να βγει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος είναι τεκμήριο αποτυχίας των... δύο πρώτων Μνημονίων

Τσακαλώτος: Η αδυναμία της Ελλάδας να βγει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος είναι τεκμήριο αποτυχίας των... δύο πρώτων Μνημονίων
Η ευθύνη είναι στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Η αδυναμία της Ελλάδας να βγει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος είναι τεκμήριο αποτυχίας των... δύο πρώτων Μνημονίων.
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει βγει δυόμιση φορές στις αγορές.
"Το ότι δεν έχει καταφέρει να βγει ακόμα μετά την λήξη του προγράμματος είναι τεκμήριο αποτυχίας των δύο πρώτων Μνημονίων", πρόσθεσε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε και στην κριτική που του άσκησε ο Τύπος, για τα μέτρα περικοπής συντάξεων.
«Μας έχετε φτιάξει το πλαίσιο για να συνεχίσουμε ως ήρεμη δύναμη», ανέφερε.
Αν δεν υπάρχουν αρκετές επενδύσεις που να βγάζουν κέρδος και στην ελληνική αγορά τότε τα χρήματα πηγαίνουν στην υπέρ-αποταμίευση.
Γι’ αυτό μιλάμε για Αναπτυξιακή Τράπεζα και συγχρόνως πως θα βοηθηθούν για παράδειγμα οι επιχειρήσεις να έχουν καλύτερο buisiness plan, πως θα βοηθηθούν στο μάρκετινγκ.
Πρέπει να δούμε το πρόβλημα ρευστότητας, και πως μπορεί να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ρευστότητας , να έχουμε επιχειρήσεις που μπορούν να εκμεταλλευτούν την αύξηση τα ρευστότητας“, τόνισε  ο Υπουργός Οικονομικών
Αναφορικά με το νέο προϋπολογισμό, ο κ. Τσακαλώτος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έφερε τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι η ανάπτυξη επιστρέφει στην χώρα επικαλούμενος «τα καλά νέα για τις τράπεζες».
«Με ενοχλεί βαθύτατα ότι σας ενοχλεί βαθύτατα ότι η ΕΕ αποδέχεται την πολιτική μιας κυρίαρχης κυβέρνησης και βγαίνουν τα ΜΜΕ σας και λένε για ευρωπαίους φρουιζελέδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ) έδωσε τις καλύτερες ασίστ, κάνοντας λόγο μάλιστα για τον πρώην παίχτη του NBA John Stockton, που είχε ρεκόρ ασίστ.
Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως τοποθετεί χαμηλά τον πήχη με αποτέλεσμα να τον υπερπηδά ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα.
«Εμείς φτάσαμε το χρέος στο 180% του ΑΕΠ; Γι αυτό έχουμε ενισχυμένη εποπτεία», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης