Διεθνή

Times: Οι Συντηρητικοί θα ψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, εάν η May πει πότε θα παραιτηθεί

Times: Οι Συντηρητικοί θα ψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, εάν η May πει πότε θα παραιτηθεί
Υπό αυτήν την προϋπόθεση, οι Συντηρητικοί δεσμεύονται ότι θα χαλαρώσουν την κριτική τους στην Βρετανίδα πρωθυπουργό
Την πρόθεση των Συντηρητικών να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit υπό την προϋπόθεση ότι η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Theresa May θα ορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση της από το πρωθυπουργικό αξίωμα μεταφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Times.
Σύμφωνα με το Reuters, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Συντηρητικοί βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, εφόσον η May παραιτηθεί.
Μάλιστα δεσμεύονται ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα μαλακώσουν και τη στάση τους απέναντι στη May και θα κοπάσουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Όπως μεταδίδουν οι Times, εάν η May υποσχεθεί να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά το Brexit που είναι προγραμματισμένο για την  29η Μαρτίου 2019, αυτό θα μπορούσε να καλμάρει την κατάσταση στο εσωκομματικό σκηνικό, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, που επιδιώκουν το Ηνωμένο Βασίλειο να κλείσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ όπως αυτή που οι Βρυξέλλες διαπραγματεύθηκαν με τον Καναδά.
Στην χθεσινή ομιλία της στο βρετανικό Κοινοβούλιο η May υποστήριξε πως εάν απορριφθεί η συμφωνία για το Brexit, κανείς δεν θα μπορεί να πει που πηγαίνει η Μεγάλη Βρετανία, τόνισε ότι δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτήν στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους ηγέτες και προειδοποίησε για τον κίνδυνο η χώρα να βυθιστεί στο διχασμό και στην αβεβαιότητα.
Σημειώνεται πως το βρετανικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τη συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit στις 11 Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης