Τελευταία Νέα

Υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας 350 MW τροφοδοτεί εργοστάσιο κορυφαίο φυσικού αερίου στη Νορβηγία

Υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας 350 MW τροφοδοτεί εργοστάσιο κορυφαίο φυσικού αερίου στη Νορβηγία
Στόχος η ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου Nyhamna της Νορβηγίας
Ο νορβηγικός φορέας εκμετάλλευσης του συστήματος φυσικού αερίου Gassco και η καναδική εταιρία ενέργειας Enbridge (ENB) συνεργάζονται σε υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας 350 MW με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου Nyhamna της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με το Reuters το έργο, το οποίο θα είναι το πρώτο πάρκο αιολικής ενέργειας στη χώρα, ονομάζεται Havsul 1 και έχει λάβει άδεια από τις νορβηγικές ρυθμιστικές αρχές ενέργειας το 2009 πριν εγκαταλειφθεί το 2012 λόγω ανησυχιών για την κερδοφορία και τις ανεπαρκής επιδοτήσεις.
Το Nyhamna είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια επεξεργασίας φυσικού αερίου της Νορβηγίας, και διαχειρίζεται την παραγωγή του πεδίου της Shemen's Ormen Lange.
Η χωρητικότητά του ανήλθε σε 84 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως  φυσικού αερίου από τον τομέα της Aasta Hansteen.
Ωστόσο, η τροφοδοσία του εργοστασίου πραγματοποιείται από μία γραμμή δικτύου, η «ευαισθησία» της οποίας προκάλεσε διακοπές τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας τις εξαγωγές προς τη Βρετανία.
Η εκπρόσωπος της Gassco, Lisbet Kallevik δήλωσε ότι η εταιρεία πραγματοποίησε μια τεχνική μελέτη για την Enbridge, αξιολογώντας τη δυνατότητα σύνδεσης του Havsul 1 με το εργοστάσιο της Nyhamna.
Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2019. «Το έργο του ανεμόμυλου θα διασφαλίσει - αν αποφασιστεί - ασφάλεια του σταθμού επεξεργασίας Nyhamna και της περιοχής για τα επόμενα χρόνια» επεσήμανε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης