Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Γιατί η εμπιστοσύνη επανακάμπτει στη μετοχή της Motor Oil - Η επιρροή της πτώσης του πετρελαίου

Γιατί η εμπιστοσύνη επανακάμπτει στη μετοχή της Motor Oil - Η επιρροή της πτώσης του πετρελαίου

Αφαιρούνται οι ανησυχίες για την χρήση κεφαλαίων της εταιρίας σε συμπληρωματικές δραστηριότητες

Ουδέτερα επηρεάζει η πτώση των τιμών του πετρελαίου την Motor Oil πλην της αποτίμησης των αποθεμάτων, όπου οι αξίες μειώνονται.
Από την άλλη πλευρά τα discounts μπορεί να αυξάνονται στην κατηγορία του αργού, όταν πέφτουν ο τιμές με συνέπεια να ευνοούνται τα περιθώρια, σε αντίθεση δηλαδή όταν οι τιμές κτήσης ανεβαίνουν και δεν ακολουθούν οι τελικές τιμές των προϊόντων.
Παράλληλα η εικόνα που δίνει η εταιρία στις επαφές με τους επενδυτές, ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει περαιτέρω κινήσεις που αφορούν την τράπεζα IBG επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των συντηρητικών ξένων funds.
Αυτοί αναμένεται σταδιακά να αφαιρέσουν το discount του conglomerate, που εν μέρει είχε αποδώσει και η Goldman στην αποτίμηση ρίχνοντας την τιμή – στόχο στα 20 ευρώ από τα 25.
Παράλληλα η παρουσία του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA θεωρείται μικρό μέγεθος με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των επενδυτών να επανέρχεται στους βασικούς τομείς του ομίλου της Motor Oil.
Στους τομείς αναμένονται τόσο επενδυτικές ανακοινώσεις στον τομέα του διυλιστηρίου όσο και η παρουσία του Ομίλου σε κρίσιμες ιδιωτικοποίησεις που έρχονται.
H τελευταία ανάλυση της Goldman κατέβαζε την τιμή – στόχο της μετοχής με βάση τα προαναφερθέντα. Φαίνεται όμως ότι οι διευκρινίσεις του μάνατζμεντ αφαιρούν ασάφειες και εικασίες που δεν ήσαν στην σωστή κατεύθυνση από τους αναλυτές

Τι έλεγε η τελευταία ανάλυση της Goldman στις 7/11/2018

Xωρίς να αλλάζει τις προβλέψεις επί των μεγεθών της η Goldman για την Motor Oil, αναθεωρεί τους στόχους της σχέσης EV/EBITDA στο 3,5 από 5 για το 2019 και της μερισματικής απόδοσης στο 9,5% από 7,5%.
Αυτό συνεπάγεται χαμηλότερη τιμή - στόχο για την μετοχή στα 20 ευρώ με βάση τις δύο παραπάνω αναθεωρήσεις. σύμφωνα με τους αναλυτές από 26 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος.
Αφορμή οι κινήσεις εξαγοράς του Alpha και της ΙBG που δημιουργούν, όπως αναφέρουν οι αναλυτές ερωτηματικά για τους στρατηγικούς προσανατολισμούς του Ομίλου.
Είναι προφανές ότι οι αναλυτές κατανοούν ότι δεν επέρχεται ζημία στον όμιλο, όμως έχουν αιφινδιαστεί από τα συγκεκριμένα deals.
Παράλληλα η αξιολόγηση γίνεται ουδέτερη για την μετοχή (neutral).
H υποβάθμιση των στόχων όπως αναφέρεται έχει να κάνει με τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται με βάση το κλείσιμο ιστορικά του κύκλου για την βιομημηχανία σε επίπεδο αποτελεσμάτων σε σχέση με την μέση φάση που μέχρι σήμερα καθόριζε τις υποθέσεις των αναλυτών.
Και αυτό οφείλεται στις αμφιβολλίες που έχουν δημιουργηθεί στους αναλυτές για τις χρήσεις των κεφαλαίων του Ομίλου.
Σε αυτήν την τελευταία πρόταση φαίνεται καθαρά τι είχε ανησυχήσει τους αναλυτές των διεθνών funds.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης