Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ABB υπογράφει συμφωνία ύψους 1,9 δισ. δολαρίων για πώληση προϊόντων της Power Grids στην Κίνα

tags :
Η ABB υπογράφει συμφωνία ύψους 1,9 δισ. δολαρίων για πώληση προϊόντων της Power Grids στην Κίνα
Ο επικεφαλής της Power Grids, υπέγραψε μνημόνια  συμφωνίας με εταιρείες, όπως η State Grid Corporation of China και η China Southern Grid Corporation
Η ABB Power Grids υπέγραψε συμφωνίες που θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 1,9 δισ. δολάρια για την προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς ενέργειας σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Κίνα.
Ο Claudio Facchin, επικεφαλής της Power Grids, υπέγραψε μνημόνια συμφωνίας με κινεζικές εταιρείες, όπως η State Grid Corporation της Κίνας και η China Southern Grid Corporation, στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
Εκπρόσωπος της ABB επιβεβαίωσε τις συμφωνίες, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις οικονομικές λεπτομέρειες.
Οι συμφωνίες θα ενισχύσουν το τμήμα της ABB Power Grids, καθώς ο ελβετικός όμιλος αναζητά έναν αγοραστή για την επιχείρηση.
Η συμφωνία με την Κίνα περιλαμβάνει ψηφιακό λογισμικό και εξαρτήματα για συστήματα συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις, ανέφερε η πηγή.
Οι παραδόσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εξαρτήματα για γραμμή ισχύος 1.200 χιλιομέτρων (746 μίλια) υψηλής τάσης μεταξύ της Μογγολίας και της επαρχίας Shandong.
Σύμφωνα με το Reuters την περασμένη εβδομάδα η ΑΒΒ διεξήγαγε προχωρημένες συνομιλίες με τρεις κατόχους για το τμήμα Power Grids, οι οποίες θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Πηγή δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι η ιαπωνική Hitachi  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να αγοράσει την επιχείρηση.
Η απόφαση να πωληθεί  η Power Grids, η οποία κατασκευάζει μετασχηματιστές και υποσταθμούς για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης για την ABB αφού πριν από δύο χρόνια είχε αποφασίσει να διατηρήσει την επιχείρηση παρά τις προσκλήσεις από μερικούς μετόχους να πουληθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης