Ενέργεια

Ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοσσυφοπέδιο λόγω διακοπής λειτουργίας μονάδας άνθρακα

Ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοσσυφοπέδιο λόγω διακοπής λειτουργίας μονάδας άνθρακα
Οι μονάδες της ΚΕΚ μπορούν να παράγουν μέγιστη ηλεκτρική ενέργεια 800 MWh, ενώ η εγχώρια ζήτηση το χειμώνα φτάνει τις 1.100 MWh
Η επιχείρηση κοινής ωφέλειας του Κοσσυφοπεδίου, KEK, ανακοίνωσε την Παρασκευή 23/11/2018 ότι αντιμετώπισε μεγάλες ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς  μονάδα ισχύος 200 megawatt (MW) του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούσε με καύση άνθρακα βρέθηκε εκτός σύνδεσης στις 21 Νοεμβρίου λόγω τεχνικού προβλήματος.
Η ΚΕΚ ανακοίνωσε ότι η μονάδα θα πρέπει να επιστρέψει στην παραγωγή της στις 26 Νοεμβρίου.
"Οι παραγωγικές ικανότητές μας σήμερα υπερβαίνουν τα 400 megawatts ανά ώρα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η μονάδα 264 MW του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα Kosova B, η οποία ήταν εκτός σύνδεσης για τακτική συντήρηση, θα συνδεθεί ξανά με το δίκτυο στις 15 Δεκεμβρίου .
Το Κοσσυφοπέδιο βασίζεται στον άνθρακα για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα παλαιά εργοστάσια της ΚΕΚ μπορούν να παράγουν μέγιστη ηλεκτρική ενέργεια 800 μεγαβάτ ωρών (MWh), ενώ η εγχώρια ζήτηση το χειμώνα φτάνει τις 1.100 MWh, σύμφωνα με την ΚΕΚ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης