Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση το στρατηγικό σχέδιο του Νότιγχαμ για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση το στρατηγικό σχέδιο του Νότιγχαμ για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Το Νότιγχαμ έλαβε χρηματοδότηση για τη στήριξη της μετατροπής του στόλου του
Εγκρίθηκε από την τοπική αρχή του Νότινχαμ το σχέδιο για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος των 3,5 δις. λιρών για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών από τις οδικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, το σχέδιο περλαμβάνει την ανακαίνιση 171 λεωφορείων με τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών καθώς και την αλλαγή της πολιτικής για την ηλικία, τις εκπομπές των βαγονιών και τη στήριξη της αύξησης των ταξί χαμηλής εκπομπής ρύπων.
Παράλληλα, το Νότιγχαμ έλαβε χρηματοδότηση για τη στήριξη της μετατροπής του στόλου του, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης βαρέων και υψηλής ρυπογόνων οχημάτων, όπως φορτηγών οχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα (EVs).
Το συμβούλιο συνεργάστηκε με αξιωματούχους του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra) και του Τμήματος Μεταφορών (DfT) τα τελευταία τρία χρόνια για να προσδιορίσει τα μέτρα για τη μείωση των επιπέδων ρύπανσης "στο συντομότερο δυνατόν" και να συμμορφωθεί με νομικά όρια ποιότητας του αέρα.
Η σύμβουλος Sally Longford, Κάτοχος Χαρτοφυλακίου για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, δήλωσε: "Δουλέψαμε σκληρά για ένα σχέδιο που θα μείωνε την ατμοσφαιρική ρύπανση το συντομότερο δυνατόν για τους πολίτες μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί, μαζί με περίπου £ 1 εκατ. επιπλέον μέτρα για την υποστήριξη των οδηγών ταξί.
«Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε σε αυτά τα προγράμματα για να καθαρίσουμε τα λεωφορεία και τα ταξί της πόλης, αξιοποιώντας την ισχυρή μας εμπειρία στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα μέσω επενδύσεων σε βιώσιμες μεταφορές, όπως το ηλεκτρικό τραμ, το βραβευμένο ηλεκτρικό και ποδηλατικό μας δίκτυο. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να παραδώσουμε το σχέδιό μας και να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο για να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα στην πόλη μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης