Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ τη συμφωνία για τα πυρηνικά χωρίς εγγυήσεις από τη Δύση

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ τη συμφωνία για τα πυρηνικά χωρίς εγγυήσεις από τη Δύση
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohammad Javad Zarif, ισχυρίστηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία «μόνο επειδή δε συμπαθεί τον προκάτοχό του»
Σαφές μήνυμα προς τη Δύση έστειλε σήμερα (23/11) το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τη συμφωνία χωρίς να έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Zarif ανέφερε ότι «το Ιράν δεν θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για τα πυρηνικά με τις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις ότι η Ουάσιγκτον δεν θα αθετήσει τη συμφωνία».
«Εάν θέλουμε να συμφωνήσουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πώς θα είμαστε σίγουροι ότι η υπογραφή παραμένει στο χαρτί;», αναρωτήθηκε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην αποχώρηση των ΗΠΑ από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία μόνο επειδή δε συμπαθούσε τον προκάτοχό του, Barack Obama.
«Γιατί πρέπει να ξαναρχίσουμε μία ακόμα συνομιλία μόνο και μόνο επειδή κάποιος δε συμπαθεί τον προκάτοχό του;», τονίζει μεταξύ άλλων ο Mohammad Javad Zarif.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης