Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Το άνοιγμα της Equinor στην ελκυστική αγορά LPG της νοτιοανατολικής Ασίας

tags :
Το άνοιγμα της Equinor στην ελκυστική αγορά LPG της νοτιοανατολικής Ασίας
Η Equinor είναι ήδη ένας σημαντικός φορέας LPG που κατέχει περίπου το 10% όλων των παγκόσμιων όγκων υγραερίου
Μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Global Petro Storage (GPS) για την παράδοση και αποθήκευση LPG (υγροποιημένου αερίου πετρελαίου) στο Port Klang της Μαλαισίας, υπέγραψε η Equinor της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με την Equinor, η GPS θα κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση για να εκτελέσει αυτή τη συμφωνία με την έναρξη των εργασιών που σχεδιάζονται για τα μέσα του 2021.
Η Equinor θα μεταφέρει LPG στο τερματικό προς πώληση στους χονδρεμπόρους όπου θα διανεμηθεί στην εγχώρια αγορά της Μαλαισίας καθώς και στις αγορές στο Μπαγκλαντές, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Ινδονησία και το Βιετνάμ.
Υπενθυμίζεται ότι η Equinor είναι ήδη ένας σημαντικός φορέας LPG που κατέχει περίπου το 10% όλων των παγκόσμιων όγκων υγραερίου.
Με το νέο τερματικό σταθμό και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, η Equinor στοχεύει να συλλάβει μεγαλύτερο μερίδιο της ελκυστικής αγοράς LPG στη νοτιοανατολική Ασία.
«Η Μαλαισία είναι μια ελκυστική αγορά και πιστεύουμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί προμηθευτές στους χονδρεμπόρους του υγραερίου στην εγχώρια αγορά. Ο τερματικός σταθμός και η αποθήκευση είναι επίσης στρατηγικά τοποθετημένες για την ανάμειξη και την πώληση σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές στην περιοχή» τόνισε Molly Morris, αντιπρόεδρος για προϊόντα και υγρά στην Equinor, προσθέτοντας ότι: «Θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας παρέχει ο τερματικός σταθμός για να δημιουργήσουμε αξία και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης