Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enagas και Fluxys έκλεισαν την πώληση μεριδίων της εταιρείας Swedegas

tags :
Enagas και Fluxys έκλεισαν την πώληση μεριδίων της εταιρείας Swedegas
Το δελτίο τύπου της Enagas ανέφερε ότι η συναλλαγή, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε κλείσει εντός της αναμενόμενης προθεσμίας
Η Ισπανική Enagas και η Fluxys του Βελγίου, δύο εταιρείες υποδομής φυσικού αερίου, έκλεισαν την πώληση των συνολικών τους μεριδίων στη σουηδική εταιρεία TSO Swedegas στην FS Gas Transport AB, σύμφωνα με την Enagas.
Το δελτίο τύπου της Enagas ανέφερε ότι η συναλλαγή, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε κλείσει εντός της αναμενόμενης προθεσμίας μετά την έγκριση της σουηδικής αρχής ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η πώληση έκλεισε το καθένα (περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας) ύψους 1.033 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (SEK).
Η Enagas δήλωσε ότι η συναλλαγή ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της ισπανικής εταιρείας να περιστρέφει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία εκτός Ισπανίας προκειμένου να αναλάβει νέες επενδύσεις.
Η FS Gas Transport AB είναι έμμεσα, πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της First State Investments, η οποία διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Δίωξης Υποδομών II.
Η Swedegas είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του σουηδικού συστήματος αερίου και είναι ιδιοκτήτης ολόκληρου του δικτύου αγωγών αερίου υψηλής πίεσης της Σουηδίας. Από το 2015 οι μέτοχοί της ήταν η Enagas και η Fluxys, η κάθε μία με μερίδιο 50%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης