Επικαιρότητα

Άκαρπες οι συνομιλίες May - Juncker για το Brexit - Νέα συνάντηση το Σάββατο 24/11

tags :
Άκαρπες οι συνομιλίες May - Juncker για το Brexit - Νέα συνάντηση το Σάββατο 24/11
H σημερινή συνάντηση δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε μια συμφωνία για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ενωση
Η βρετανίδα πρωθυπουργός T. May δήλωσε αργά σήμερα (21/11) ότι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες το Σάββατο για να έχει επιπλέον συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Z.C. Juncker καθώς η σημερινή τους συνάντηση δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε μια συμφωνία για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η May μετέβη στις Βρυξέλλες για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την ημερομηνία του Brexit.
«Θα επιστρέψω το Σάββατο για περαιτέρω συνομιλίες και με τον πρόεδρο Juncker για να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία με τρόπο που είναι προς το συμφέρον του λαού μας», είπε η Μέι σε σχόλια της στο BBC.
«Υπάρχουν κάποια περαιτέρω ζητήματα που χρειάζονται να επιλυθούν», πρόσθεσε.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε νωρίτερα ότι σημειώθηκε πρόοδος για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης των δύο πλευρών, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης