Ενέργεια

Γ. Αρβανιτίδης (Κίνημα Αλλαγής): Συναντήσεις με εργαζόμενους στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο

Γ. Αρβανιτίδης (Κίνημα Αλλαγής): Συναντήσεις με εργαζόμενους στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο
Στο πλαίσιο επαφών με όλους τους ενεργειακούς φορείς της χώρας
Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΔΑ και της ΕΔΑ Αττικής, είχε το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου ο υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης, στο πλαίσιο επαφών με όλους τους ενεργειακούς φορείς της χώρας.
Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε ότι πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις σημαντικότερες ενεργειακές εταιρείες όπως η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ είναι σε εκκρεμότητα με ευθύνη της κυβέρνησης, που συνεχώς παραπέμπει την επίλυσή τους από μήνα σε μήνα. Παράλληλα, όσο η κυβέρνηση καθυστερεί και δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για την πορεία των δυο αυτών ενεργειακών πυλώνων, η αβεβαιότητα μεγαλώνει τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και στην αγορά.
Ζητήματα όπως:
•    Η μεταλιγνιτική εποχή στις περιοχές που η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αποεπένδυση, και οι σχετικές παρατάσεις στον διαγωνισμό,
•    Ο τρόπος επίτευξης των στόχων του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού (ΕΣΕΚ) που δόθηκε σε διαβούλευση και το μείγμα ενεργειακών πηγών που θα πρέπει να υιοθετήσουμε ως Ελλάδα,
•    Η προβληματική διαδικασίας των ΝΟΜΕ,
•    Το «σπάσιμο» της ΔΕΠΑ σε ξεχωριστή εταιρία εμπορίας και εταιρία δικτύων,
•    Η εξαγορά του 49% της SHELL στην ΕΔΑ Αττικής από την ΔΕΠΑ και η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού,
•    Η διατήρηση των όρων εργασίας των εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο
συζητήθηκαν ανοιχτά, ανάμεσα σε άλλα θέματα και με διάθεση να διαμορφωθεί από πλευράς Κινήματος Αλλαγής μια συνεκτική συνολική πρόταση για όλο τον τομέα της Ενέργειας που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Προϋπόθεση για αυτό είναι να «τρέξουν» οι αναγκαίες θεσμικές τομές, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις με τον μέγιστο βαθμό διαφάνειας αλλά και διαβούλευσης, τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης προς όλους τους συμμετέχοντες σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι η αφετηρία κάθε τοποθέτησης του Κινήματος Αλλαγής για τον χώρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης