Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Engie αγοράζει φυσικό αέριο από την ρουμανική Black Sea Oil & Gas

Η Engie αγοράζει φυσικό αέριο από την ρουμανική Black Sea Oil & Gas
Η ENGIE θα αγοράσει αέριο από τα πεδία φυσικού αερίου Ana και Doina για μια ελάχιστη περίοδο 10 ετών
Η Ρουμανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Black Sea Oil & Gas, μαζί με τους συνεργάτες της Petro Ventures Resources και Gas Plus International, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας πώλησης αερίου με την ENGIE μέσω της θυγατρικής της Engie Energy Management Romania που αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου από το έργο Midia Gas Development (MGD).
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ENGIE θα αγοράσει αέριο από τις δεξαμενές φυσικού αερίου Ana και Doina για μια ελάχιστη περίοδο 10 ετών σύμφωνα με το ρουμανικό δίκαιο.
Οι προσδοκώμενοι συμβατικοί όγκοι κατά την ολοκλήρωση του έργου αντιπροσωπεύουν 0,5 bcm ετησίως. Το αέριο θα παραδοθεί στο σημείο εισόδου Vadu στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου από τη Ρουμανία.
Το έργο MGD αποτελείται από 5 φρεάτια παραγωγής (1 υποθαλάσσια κοιλάδα στον τομέα της Doina και 4 πλατφόρμες στο πεδίο Ana), ένα σύστημα παραγωγής υποθαλάσσιου αερίου πάνω από το φρεάτιο Doina, το οποίο θα συνδεθεί μέσω αγωγού μήκους 18 χιλιομέτρων με μια νέα μη επανδρωμένη πλατφόρμα παραγωγής. Ένας αγωγός φυσικού αερίου μήκους 126 km θα συνδέσει την πλατφόρμα Ana με την ακτή και με μια νέα μονάδα επεξεργασίας αερίου.

romania

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Black Sea Oil & Gas Mark Beacom σχολίασε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε αυτή τη σημαντική συμφωνία για την πώληση του φυσικού μας αερίου. Η BSOG εργάζεται σταθερά για να επιτύχει όλα τα εναπομένοντα ορόσημα στο έργο που απαιτούνται για την επίτευξη του FID, έτσι ώστε να μπορεί να αποφασιστεί εάν θα εγκριθεί το FID. Η αξιολόγηση σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα του έργου παραμένει βασικό στοιχείο για να καθοριστεί εάν θα ληφθεί ευνοϊκή απόφαση για το FID ".
Ο Edouard Neviaski, Διευθύνων Σύμβουλος της επιχειρηματικής μονάδας της Global Energy Management της ENGIEs δήλωσε: "Η ENGIE είναι υπερήφανη που υποστηρίζει τους συνεργάτες του προγράμματος MGD και προσβλέπουμε στη διαχείριση της πρώτης παραγωγής φυσικού αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα, μια πολύ συναρπαστική νέα πηγή στη Ρουμανία. Το αέριο του έργου MGD μπορεί να αποτελέσει σταθερή μακροπρόθεσμη πηγή εφοδιασμού για την ανάπτυξη της θέσης της ENGIE στη Ρουμανία και την περιοχή και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα ενισχύσει τη ρουμανική ασφάλεια του εφοδιασμού για τα επόμενα χρόνια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης