Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κομισιόν: Ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό 2019 - Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις

Κομισιόν: Ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό 2019 - Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις
Η πρόοδος όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς είναι μέτρια και οι αρχές θα πρέπει να επισπεύσουν την υλοποίησή τους για να επιτευχθούν οι στόχοι τους, αναφέρει η Κομισιόν
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2019 της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θεωρεί ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι εφικτός.
Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε την πρώτη έκθεση στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, το οποίο θεσπίστηκε κατόπιν ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στις 20 Αυγούστου 2018.
Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ΣΔΠ που υπέβαλε η Ελλάδα για το 2019 εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τη δέσμευσή της να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5 % του ΑΕΠ.
Η πρόοδος όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς είναι μέτρια και οι αρχές θα πρέπει να επισπεύσουν την υλοποίησή τους για να επιτευχθούν οι στόχοι τους.
Η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, η οποία θα εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, και συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της σημαντικής δέσμης μέτρων για το χρέος που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της 22ας Ιουνίου 2018, θα εξαρτηθεί από τη θετική αξιολόγηση στη δεύτερη έκθεση που θα συνταχθεί βάσει του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας.

Moscovici: Ανοίγει ο δρόμος για ακύρωση μέτρων που είχαν προνομοθετηθεί στην Ελλάδα - Τηρούνται οι δεσμεύσεις

Την εκτίμηση ότι το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου θα εγκρίνει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, λίγα λεπτά μετά την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν.
«Ανοίγει ο δρόμος για ακύρωση μέτρων που είχαν προνομοθετηθεί, για τη μείωση συντάξεων.
Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Πιστεύω ότι το Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου θα δεχτεί αυτή την απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Moscovici επεσήμανε ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις.
«Το πολιτικό μάθημα είναι ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων και οι αποφάσεις μας αποφέρουν καρπούς και ως προς τα μεγέθη αλλά και από άποψης κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, παρουσιάζοντας τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους επόμενους προϋπολογισμούς των κρατών της ευρωζώνης συνεχάρη στην εισαγωγική του ομιλία την Ελλάδα για τον πρώτο προϋπολογισμό που υπέβαλε μετά τα μνημόνια τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης