Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Εξετάζουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις για την πυρηνική συμφωνία

Ιράν: Εξετάζουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις για την πυρηνική συμφωνία
Η πλευρά της Τεχεράνης τόνισε ότι το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν σε αυτή
Στο γεγονός ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να εξετάσει «άλλες δυνατότητες» εκτός από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) αναφέρθηκε σήμερα (21/11) ο Πρέσβης του Ιράν στη Ρωσία, Mehdi Sanai, τονίζοντας ότι η πορεία της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν σε αυτή.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Sanai, «εάν το Ιράν δε ότι τα άλλα υπογράφοντα έθνη στη JCPOA δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, το Ιράν μπορεί να προχωρήσει σε άλλα σενάρια, άλλες δυνατότητες», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα μία τελική απόφαση.
«Νομίζω ότι οι υπογράφοντες της συμφωνία, πρώτα απ' όλα η ευρωπαϊκή πλευρά, φέρουν μεγάλη ευθύνη τώρα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Πρέσβης του Ιράν στη Ρωσία.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Abbas Araghchi, δήλωσε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης