Πετρέλαιο

Κατακόρυφη πτώση για το πετρέλαιο -Απώλειες πάνω από 6,6%, στα 53 δολάρια το αργό, στα 62 δολάρια το Brent

Κατακόρυφη πτώση για το πετρέλαιο -Απώλειες πάνω από 6,6%, στα 53 δολάρια το αργό, στα 62 δολάρια το Brent
Oι προοπτικές ανόδου για τις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ιδιαίτερα εύθαυστες, καθώς ο «μαύρος χρυσός» έχει ήδη απωλέσει τη δυναμική της προηγούμενης συνεδρίασης
Σε ελεύθερη πτώση με απώλειες πάνω από 6,6% κινείται σήμερα Τρίτη 20/11/2018 το πετρέλαιο, το οποίο δέχεται πιέσεις από τις μειωμένες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, καθώς και από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Περί τις 22:51 η τιμή του αργού βρισκόταν στα 53,31 δολάρια με πτώση 6,8% ενώ το brent υποχωρούσε 6,7% στα 62,29 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι προοπτικές ανόδου για τις τιμές του πετρελαίου είναι ιδιαίτερα εύθαυστες, καθώς ο «μαύρος χρυσός» έχει ήδη απωλέσει τη δυναμική της προηγούμενης συνεδρίασης.
Μέχρι στιγμής, το πετρέλαιο έχει απωλέσει περισσότερο από το -25% της αξίας του σε σχέση με τις αρχές του Οκτωβρίου, δεχόμενο πιέσεις από την παγκόσμια αύξηση των αποθεμάτων, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η παραγωγή έχει ενισχυθεί κατά +25% το τρέχον έτος, στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση  -0,64% στα 66,36 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλιαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,45% στα 56,94 δολ. ανά βαρέλι.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αυξανόμενων αποθεμάτων, ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο νέων περικοπών στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2018, οι οποίες θα μπορούσαν να ανέλθουν ακόμα και στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η πλευρά της Ρωσίας, η οποία αποτελεί στενό σύμμαχο του ΟΠΕΚ, διατηρεί περισσότερο μία στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση περικοπών.
«Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τον Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεμβρίου ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τις τρέχουσες συνθήκες όσο και τις προοπτικές για τον χειμώνα», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε μία ισορροπημένη απόφαση, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κριτήρια για αυτή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης