Τελευταία Νέα

Επένδυση 700 εκατ. δολ της Google σε κέντρο δεδομένων της Δανίας - Εξασφάλιση πράσινης ενέργειας

Επένδυση 700 εκατ. δολ της Google σε κέντρο δεδομένων της Δανίας - Εξασφάλιση πράσινης ενέργειας
Τον Σεπτέμβριο, υπέγραψε 10ετή συμφωνία για την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τρία νέα αιολικά πάρκα που κατασκευάζονται στη Φινλανδία και θα τροφοδοτούν ένα από τα κέντρα δεδομένων της
Επένδυση ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων θα πραγματοποιήσει η Google σε ένα κέντρο δεδομένων της Δανίας, το οποίο τροφοδοτείται από άφθονη πράσινη ενέργεια.
Μάλιστα, η Google θα υπογράψει συμφωνία που θα εξασφαλίζει την τροφοδοσία της πράσινης ενέργειας.
Οι σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες μπορούν να παράγουν σχετικά χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια και ο αιολικός αέρας, έχουν καταστεί μαγνήτης για τις βιομηχανίες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά προσελκύουν πλέον κέντρα δεδομένων που καταναλώνουν ενέργεια.
Η ετήσια επένδυση στα κέντρα δεδομένων της Σκανδιναβίας θα μπορούσε να διπλασιαστεί σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4,57 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2025, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε το Σκανδιναβικό Συμβούλιο Υπουργών, το επίσημο όργανο περιφερειακής συνεργασίας.
Μεγάλες εταιρείες έσπευσαν να εξασφαλίσουν φθηνή ανανεώσιμη ενέργεια για να διαχειριστούν το κόστος και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους μέσω εταιρικών PPA που επιτρέπουν σε εταιρείες όπως η Google, που ανήκουν στην Alphabet Inc, το Facebook και τη Microsoft να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς ενέργειας.
Η Google δήλωσε επίσης ότι αξιολογεί επίσης επενδύσεις σε διάφορα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην ξηρά και στην ανοικτή θάλασσα στη Δανία.
Τον Σεπτέμβριο, υπέγραψε 10ετή συμφωνία για την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τρία νέα αιολικά πάρκα που κατασκευάζονται στη Φινλανδία και θα τροφοδοτούν ένα από τα κέντρα δεδομένων της.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης