Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Επένδυση της Equinor στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Επένδυση της Equinor στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα
Η Equinor προετοιμάζεται τώρα να επενδύσει στη μείωση της αποψίλωσης που θα αντιστοιχεί στις εκπομπές από τον όγκο της εταιρείας από την εκμετάλλευση της παραγωγής σε περιοχές όπου δεν υπάρχει τιμή για τους άνθρακες
Στην προστασία των τροπικών δασών για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σχεδιάζει να επενδύσει η νορβηγική Equinor.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο αυτό θα είναι ένα συμπλήρωμα στις δικές της ενέργειες για το κλίμα.
Ο νορβηγικός ενεργειακός γίγαντας λειτουργεί σε πολλές αγορές όπως η Αφρική και η Αμερική, αλλά η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τις ακριβείς τοποθεσίες στις οποίες θα επέλθουν οι επενδύσεις αυτές.
Η Equinor υπογράμμισε την ισχυρή της δέσμευση για τη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού και τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων και βιομηχανίας.
Παράλληλα, ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eldar Saetre δήλωσε ότι: «Οι σημαντικότερες κλιματικές ενέργειες για την Equinor θα είναι η μείωση των εκπομπών από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και η σημαντική αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. προστασία των τροπικών δασών, μία από τις σημαντικότερες και πιο αποτελεσματικές κλιματικές ενέργειες».
Η Equinor προετοιμάζεται τώρα να επενδύσει στη μείωση της αποψίλωσης που θα αντιστοιχεί στις εκπομπές από τον όγκο της εταιρείας από την εκμετάλλευση της παραγωγής σε περιοχές όπου δεν υπάρχει τιμή για τους άνθρακες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης