Χρηματιστήριο & Αγορές

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ρωσίας

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ρωσίας
Μέχρι στιγμής, το πετρέλαιο έχει απωλέσει περισσότερο από το -25% της αξίας του σε σχέση με τις αρχές του Οκτωβρίου, δεχόμενο πιέσεις από την παγκόσμια αύξηση των αποθεμάτων, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η παραγωγή έχει ενισχυθεί κατά +25% το τρέχον έτος, στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (20/11) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις μειωμένες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, καθώς και από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,36 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά -0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,94 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι προοπτικές ανόδου για τις τιμές του πετρελαίου είναι ιδιαίτερα εύθραυστες, καθώς ο «μαύρος χρυσός» έχει ήδη απωλέσει τη δυναμική της προηγούμενης συνεδρίασης.
Μέχρι στιγμής, το πετρέλαιο έχει απωλέσει περισσότερο από το -25% της αξίας του σε σχέση με τις αρχές του Οκτωβρίου, δεχόμενο πιέσεις από την παγκόσμια αύξηση των αποθεμάτων, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η παραγωγή έχει ενισχυθεί κατά +25% το τρέχον έτος, στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αυξανόμενων αποθεμάτων, ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο νέων περικοπών στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2018, οι οποίες θα μπορούσαν να ανέλθουν ακόμα και στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η πλευρά της Ρωσίας, η οποία αποτελεί στενό σύμμαχο του ΟΠΕΚ, διατηρεί περισσότερο μία στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση περικοπών.
«Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τον Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεμβρίου ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τις τρέχουσες συνθήκες όσο και τις προοπτικές για τον χειμώνα», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε μία ισορροπημένη απόφαση, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κριτήρια για αυτή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης