Ενέργεια

Αποζημίωση 225 εκατ. ευρώ θα καταβάλει η κινεζική CEFC σε κοινοπραξία της Qatar Investment Authority και της Glencore

Αποζημίωση 225 εκατ. ευρώ θα καταβάλει η  κινεζική CEFC σε κοινοπραξία της Qatar Investment Authority και της Glencore
Μετά την ακύρωση συμφωνίας για την αγορά ποσοστού της Rosneft
Η CEFC κατέβαλε σχεδόν 225 εκατομμύρια ευρώ (257 εκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση σε μια κοινοπραξία της Qatar Investment Authority και της Glencore μετά την ακύρωση συμφωνίας της κινεζικής επιχείρησης για την αγορά συμμετοχής στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, Igor Sechin, δήλωσε το Σεπτέμβριο του 2017 ότι η CEFC είχε υπογράψει συμφωνία για να αγοράσει το 14,2% της Rosneft από το Κατάρ και τη Glencore.
Η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε και οι συνθήκες υπό τις οποίες δεν υλοποιήθηκε παραμένουν ασαφείς.
Πηγές του Reuters ανέφεραν  τον Μάρτιο ότι η CEFC είχε αρχίσει να πληρώνει όταν ο πρόεδρος της CEFC Ye Jianming ερευνήθηκε από τις κινεζικές αρχές για ύποπτες οικονομικές πράξεις. Οι πηγές δεν ανέφεραν πόσα καταβλήθηκαν.
Μια οικονομική έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε από την QHG Holding και είδε το Reuters τη Δευτέρα, αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Η QHG Holding, μία από τις τρεις εταιρίες που έχουν συσταθεί από τη Glencore και την QIA για τη διαπραγμάτευση 19,5% της Rosneft το Δεκέμβριο του 2016, καταβλήθηκε από την CEFC  224,82 εκατ. Ευρώ.
Η έκθεση, η οποία κατέγραψε την αποζημίωση ως εισόδημα μη μερισμάτων, δήλωσε ότι η πληρωμή της CEFC ήταν "αποτέλεσμα μιας τερματισμένης προγραμματισμένης διάθεσης της συμμετοχής του ομίλου στην PJSC Rosneft Oil Company".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης