Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Ineos αγοράζει πεδία πετρελαίου της ConocoPhillips στη Βόρεια Θάλασσα

H Ineos αγοράζει πεδία πετρελαίου της ConocoPhillips στη Βόρεια Θάλασσα
Η βρετανική εταιρεία πετροχημικών επιβεβαίωσε ότι διαπραγματεύεται να αγοράσει πολλά πεδία πετρελαίου στη Βόρειο Θάλασσα
Η  βρετανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Ineos Group Holdings βρίσκεται σε συνομιλίες με την ConocoPhillips για την αγορά πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική ενεργειακή εταιρεία.
Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι η βρετανική εταιρεία πετροχημικών επιβεβαίωσε ότι διαπραγματεύεται να αγοράσει πολλά πεδία πετρελαίου στη Βόρειο Θάλασσα από τον αμερικανικό ενεργειακό γίγαντα.
Οι «The Sunday Times», αναφέρει ότι η περίοδος που  έχει οριστεί είναι τρεις μήνες μετά την καταχώριση της εταιρείας στην Ελβετία.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η πιθανή συμφωνία, της οποίας το τίμημα ανέρχεται  άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων  θα μπορούσε να μετατρέψει την εταιρεία του Sir Jim Ratcliffe σε βασικό φορέα εκμετάλλευσης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Θάλασσα, αξιοποιώντας άλλες εξαγορές και την ιδιοκτησία των υποδομών, των διυλιστηρίων και των χημικών εγκαταστάσεων που τροφοδοτούνται από τη λεκάνη απορροής.
Η Conoco δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα διαθέσει στην αγορά τα περιουσιακά στοιχεία της Βόρειας Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της στο Clair Field, δυτικά των νησιών Shetland, το οποίο παράγει περίπου 21.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Η BP αγόρασε πρόσφατα ένα μερίδιο 16,5% στο πεδίο της Clair από την ConocoPhillips, δίνοντας στον  βρετανικό κολοσσό πετρελαίου συνολική εκμετάλλευση 45,1%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης