Τελευταία Νέα

Διευκρινίσεις για το νέο τρόπο αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων από Παραγωγούς ΑΠΕ

Διευκρινίσεις για το νέο τρόπο αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων από Παραγωγούς ΑΠΕ
Ηλεκτρονικά είναι τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί και ληφθεί σε ηλεκτρονική μορφή
Η ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ ανακοίνωσε ότι, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, από τις 19.11.2018 θα γίνονται αποδεκτά μόνο στο timape@dapeep.gr που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.
Για την ευκολότερη επεξεργασία του email, οι παραγωγοί παρακαλούνται να εφαρμόζουν τους ακόλουθους κανόνες στη σύνταξη του email.
SUBJECT/ΘΕΜΑ/ΤΙΤΛΟΣ: Το ΑΦΜ για το οποίο στέλνεται το τιμολόγιο. Κάθε e-mail θα πρέπει να αναφέρεται σε ένα και μόνο ένα ΑΦΜ.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Το περιεχόμενο του email θα πρέπει να είναι το σχετικό τιμολόγιο σε μορφή PDF.
Η ονομασία του αρχείου θα πρέπει να είναι: tim_τοΑΦΜσας.pdf.  Έτσι π.χ. για την ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ που έχει ΑΦΜ 099936480 η ονομασία του αρχείου θα είναι tim_099936480.pdf
Εάν ένα ΑΦΜ έχει να στείλει περισσότερα του ενός τιμολόγια θα πρέπει για κάθε τιμολόγιο να στείλει ένα email, προσθέτοντας στην ονομασία του αρχείου τον κωδικό ΕΔΡΕΘ. Έτσι π.χ. για το ΑΦΜ 123456789 με κωδικό ΕΔΡΕΘ 12345 η ονομασία του αρχείου θα είναι tim_123456789_12345.pdf
Διευκρινίζεται ότι ηλεκτρονικά είναι τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί και ληφθεί σε ηλεκτρονική μορφή, τα τιμολόγια δηλαδή που με κάποια εφαρμογή (πχ excel) έχουν παραχθεί και όχι αυτά που συμπληρώνουμε χειρόγραφα σε μπλοκάκια και των οποίων το πρώτο (λευκό) φύλλο προορίζεται για τον ΔΑΠΕΕΠ άρα πρέπει το πρωτότυπο να βρίσκεται στο αρχείο του ΔΑΠΕΕΠ.
Σας υπενθυμίζουμε και την ανακοίνωση που έχει δημοσιευτεί για τον νέο τρόπο αποστολής φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων στις 11.9.2018.
 http://www.lagie.gr/anakoinoseis/anakoinoseis/anakoinosi/article/1662/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης