Διεθνή

Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά Ιρανικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά Ιρανικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τα πληρώματα των Ιρανικών πλοίων αγνόησαν τις οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις
Αμερικανικό αντιτορπιλικό έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίων τεσσάρων καταδιωκτικών σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο, στην πρώτη τέτοιου είδους αντιπαράθεση από τον Αύγουστο του 2016, όπως έκανε γνωστό το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την δήλωση αυτή, το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή (8/1), όταν τα επανδρωμένα με ένοπλους άνδρες της Φρουράς της Επανάστασης αγνόησαν τις οπτικές και ραδιοφωνικές προειδοποιήσεις του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Mahan.
Όπως αναφέρεται, τα καταδιωκτικά του Ιράν παραβιάζοντας τους κανόνες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, πλησίασαν με μεγάλη ταχύτητα το αμερικανικό πλοίο.
Εφόσον δεν υπάκουσαν ούτε στην προειδοποίηση του αμερικανού καπετάνιου μέσω ασυρμάτου, ούτε στη σειρήνα του αντιτορπιλικού, το πλήρωμα του Mahan έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές με ένα πολυβόλο διαμετρήματος 50 mm.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης