Τελευταία Νέα

Οι νέοι μακροπρόθεσμοι στόχοι της Κόστα Ρίκα στην αιολική ενέργεια

Οι νέοι μακροπρόθεσμοι στόχοι της Κόστα Ρίκα στην αιολική ενέργεια
Μέχρι το τέλος του 2018, η Κόστα Ρίκα θα μπορέσει να ξεπεράσει το 98% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τέταρτη συνεχή χρονιά
Δεκαέξι αιολικά πάρκα λειτουργούν επί του παρόντος στην Κόστα Ρίκα με συνολική ισχύ 386,62 MW.
Το Εθνικό Ηλεκτρικό Σύστημα (SEN) έφτασε τον μεγαλύτερο αριθμό στον τομέα της παραγωγής αιολικής ενέργειας μέχρι στιγμής, συσσωρεύοντας χαρακτηριστικά 1.512,65 γιγαβάτ - ώρες, ξεπερνώντας τις 1.287,68 γιγαβάτ που δημιουργήθηκαν το 2017.
Επιπλέον, οι ανεμογεννήτριες αποτελούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη δεύτερη σημαντικότερη ενεργειακή πηγή της Κόστα Ρίκα. Μάλιστα, μέσα σε μια δεκαετία η χώρα έχει τετραπλασιάσει την παραγωγή αιολικής ενέργειας.
Παράλληλα, ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας με την μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας με τις 202 γιγαβάτ – ώρες και ο Οκτώβριος με την χαμηλότερη παραγωγή στις 70,62. Υπενθυμίζεται ότι η Κόστα Ρίκα ήταν η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που ενσωμάτωσε τον άνεμο στο ενεργειακό της μείγμα το 1996.
Μέχρι το τέλος του 2018, η Κόστα Ρίκα θα μπορέσει να ξεπεράσει το 98% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τέταρτη συνεχή χρονιά. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ποικιλίας της ηλεκτρικής μήτρας η οποία συγκεντρώνει πόρους καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους στο περιβάλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης