Πετρέλαιο

Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Αμφισβητώντας εμάς η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία άλλων χωρών

Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Αμφισβητώντας εμάς η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία άλλων χωρών
«Θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά μας κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης
«Από τη στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμφισβητεί και τα δικαιώματα των γειτονικών κρατών, με τα οποία η Κύπρος έχει συνάψει συμφωνίες» ξεκαθαρίζει η Λευκωσία στη σκιά της ανακοίνωσης της Άγκυρας για τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, η Κύπρος δεν θα εμπλακεί σε δημόσιο διάλογο με την Τουρκία για το ενεργειακό πρόγραμμά της.
«Κάλεσα τη Τουρκία» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης 1076 «να ξεκινήσουμε ένα δημόσιο διάλογο για καθορισμό των θαλάσσιων μας συνόρων, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας για διευθέτηση του Κυπριακού».
«Θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά μας κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Εξάλλου, την Άγκυρα θα επισκεφθεί την ερχόμενη Πέμπτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο για θέμα διεύρυνσης επίτροπο, Γιοχάνες Χαν.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως είχε τη Δευτέρα συνάντηση με την κ. Μογκερίνι, και ο λόγος της επίσκεψης της στη Τουρκία μαζί με τον κ. Χαν, είναι οι ευρωτουρκικές σχέσεις, ενώ θα γίνει όπως είπε, συζήτηση και για το Κυπριακό.
Αναφορικά με την επίσκεψη της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το πότε θα επισκεφθεί το νησί, ωστόσο διευκρίνισε ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από την ίδια την κ. Λουτ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης