Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Folli Follie: Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο το αίτημα προστασίας από τους πιστωτές

tags :
Folli Follie: Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο το αίτημα προστασίας από τους πιστωτές
Στον αέρα η βιωσιμότητα της Folli Follie - Νέους τρόπους προστασίας αναζητά η διοίκηση
Αρνητικό ήταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στο αίτημα προληπτικών μέτρων της Folli Follie έναντι των πιστωτών της, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της αίτησης είχε ταχθεί το 53,6% των ομολογιούχων πιστωτών και οι εργαζόμενοι στην εταιρία, ενώ αντιτάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας επεξεργάζονται ένα νέο σχέδιο νομικής προστασίας, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο διαπραγμάτευσης, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι η προσπάθεια ένταξης στο Άρθρο 106Β, το οποίο θα προβλέπει το «κούρεμα» των υποχρεώσεων της εταιρείας προς του ομολογιούχους και ο προσδιορισμός του χρόνου αποπληρωμής του υπολοίπου ποσού.
Ο δικηγόρος Μιχάλης Πουλίτσας αποκάλυψε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας μειώθηκαν δραματικά διότι πληρώθηκαν υποχρεώσεις της εταιρείας έναντι των πολυεθνικών εταιρειών που έχει συνεργασία η Folli – Follie.
Στο σύνολο τους οι διεθνείς οίκοι έχουν πληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ενώ δεν έκρυψε ότι η εταιρεία δυσκολεύετε να αποπληρώσει τα ενοίκια των καταστημάτων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για το ενέχυρο των μετοχών της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα.
Η Folli – Follie πρόσφατα αποπλήρωσε χρέος ύψους 10 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες κατεβάζοντας τις οφειλές στα επίπεδα των 32 εκατ. ευρώ.
Πάντως οι εκπρόσωποι των τραπεζών είπαν ότι θα κρατήσουν ουδέτερη στάση στη γενική συνέλευση των μετοχών της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα η οποία θέλει να λάβει έγκριση για την αγορά ιδίων μετοχών φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη διαδικασία πλειστηριασμού του 36%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης