Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Eiffel Energy Fund: 350 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ

Eiffel Energy Fund: 350 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ
Το Eiffel Energy Fund ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με 200 εκατομμύρια ευρώ και έχει χρηματοδοτήσει 500 έργα συνολικής χωρητικότητας 300 MW
Ο γαλλικός επενδυτικός όμιλος  Eiffel Investment Group ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του ταμείου των 350 εκατομμυρίων ευρώ , το οποίο έχει ως στόχο να χρησιμεύσει ως γέφυρα για την χρηματοδότηση μικρών έργων ανανεώσιμης ενέργειας στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το Eiffel Energy Fund, που υποστηρίχθηκε από επενδυτές όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο MAIF, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με 200 εκατομμύρια ευρώ.
Έχει χρηματοδοτήσει 500 έργα συνολικής χωρητικότητας 300 μεγαβάτ (MW), ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Το κεφάλαιο του ταμείου αυξήθηκε σε 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα επιτρέψει επενδύσεις  περίπου 1,5 δισ. Ευρώ για 10 χρόνια στην ενεργειακή μετάβαση μέσω της ανακύκλωσης και της επανεπένδυσης του ταμείου.
Στους νέους επενδυτές του ενισχυμένου ταμείου περιλαμβάνεται ο ασφαλιστικός όμιλος Aviva.
Ο Fabrice Dumonteil, διευθύνων σύμβουλος του Eiffel Investment Group που διαχειρίζεται περίπου 1,6 δισ. ευρώ, δήλωσε ότι το ενεργειακό ταμείο στοχεύει σε μια εξειδικευμένη αγορά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου υπάρχει πραγματικό κενό χρηματοδότησης.

"Εάν είστε ένας μικρός κατασκευαστής με έργο περίπου 5 MW ή 10 MW ή 15 MW, εισερχόμαστε με τη χρηματοδότηση γεφύρωσης σε βραχυπρόθεσμη βάση μέχρις ότου οι τράπεζες να εισέλθουν με μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση", δήλωσε ο Dumonteil, προσθέτοντας ότι το ταμείο παρέχει κρίσιμη χρηματοδότηση για έργα μέχρι τρία χρόνια.
Ο κ. Dumonteil δήλωσε ότι το ένα χρόνο μετά την έναρξη του ταμείου, χρηματοδότησε περίπου το 10% όλων των νέων έργων ανανεώσιμης ενέργειας στη Γαλλία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης