Διεθνή

Εξασφάλιση αιολικής ενέργειας ισχύος 50 MW από τη Vestas στην Φινλανδία

Εξασφάλιση αιολικής ενέργειας ισχύος 50 MW από τη Vestas στην Φινλανδία
Η παράδοση στροβίλων προγραμματίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Εντολή από την CPC Germania για το αιολικό πάρκο Lakiakangas II, ισχύος 50 MW έλαβε η Vestas στη Φινλανδία.
«Η Vestas έχει αναπτύξει μαζί με την CPC Germania μια λύση αιολικής ενέργειας προσαρμοσμένη στις ειδικές συνθήκες ανέμου του τόπου, που διαθέτει 12 τουρμπίνες V150-4,2 MW με ύψος 135 μέτρων που βελτιστοποιούν την ετήσια ενέργεια παραγωγή και προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος ενέργειας».
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η CPC Germania υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τρίτο μέρος που επιτρέπει στο αιολικό πάρκο Lakiakangas II να χρηματοδοτηθεί χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις.
Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των ανεμογεννητριών καθώς και 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών Active Output Management 5000 (AOM 5000).
Το έργο θα περιλαμβάνει τη λύση SCADA VestasOnline Business για να μειώσει το χρόνο διακοπής του στροβίλου και να βελτιστοποιήσει την παραγωγή ενέργειας, πρόσθεσε η δήλωση.
Η παράδοση στροβίλων προγραμματίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Η CPC Germania είναι μια εταιρεία αιολικής ενέργειας με έδρα τη Rheine, βορειοδυτική Γερμανία. Σύμφωνα με τον ιστότοπό τους, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε έργα αιολικής ενέργειας σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκία και τις Η.Π.Α. με εγκατεστημένη ισχύ 54,6 GW περίπου από το 2016, που αντιστοιχεί σε περίπου 17.000 μεγάλους στροβίλους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης