ΕΙΑ: Στα 10,3 εκατ. βαρέλια εκτοξεύθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή

ΕΙΑ: Στα 10,3 εκατ. βαρέλια εκτοξεύθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή
Η αμερικανική παραγωγή αργού σημείωσε ρεκόρ καθώς αυξήθηκε σε κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στα 11,7 εκατομμύρια bpd
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 10,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο  σε σχεδόν δύο χρόνια, καθώς η παραγωγή σημείωσε νέα ρεκόρ και η κυβέρνηση απελευθέρωσε περισσότερα βαρέλια από το αποθεματικό της, σύμφωνα με την Energy Information Administration  ( ΕΙΑ) την Πέμπτη 15/11/2018.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 10,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Νοεμβρίου στα 442,1 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2017, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 3,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2017.
Η αμερικανική παραγωγή αργού σημείωσε ρεκόρ καθώς αυξήθηκε σε κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στα 11,7 εκατομμύρια bpd, ενώ οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 268.000 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.
"Ένα καλό κομμάτι των αποθεμάτων αργού «χτίστηκε» στην ακτή του Κόλπου, καθώς η δραστηριότητα εξευγενισμού μειώθηκε", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας για τα βασικά προϊόντα στο ClipperData, αναφερόμενος στα 5,2 εκατ. βαρέλια  στην περιοχή.
Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας πρόσφερε περίπου 11 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου προς πώληση από το στρατιωτικό αποθεματικό στρατηγικού πετρελαίου (SPR), με παράδοση από 1 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου και αυτά τα βαρέλια φθάνουν τώρα στην αγορά, ανέφεραν οι trader.
Τα αποθέματα στο SPR μειώθηκαν κατά περίπου 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία ΕIA.
Στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 1,17 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 24.000 bpd. Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,1% στο 90,1% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,5 εκατ. βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,7 εκατομμυρίου βαρελιών, σύμφωνα με την ΕΙΑ .

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr