Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο - Άνοδος πάνω από 1% - Στα 56 δολ. το αργό, στα 66 δολ. το Brent

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο - Άνοδος πάνω από 1% - Στα 56 δολ. το αργό, στα 66 δολ. το Brent
ΟΠΕΚ και εταίροι - παραγωγοί συζητούν μείωση της παραγωγής κατά 1,4 εκατ. βαρέλια
Το πετρέλαιο αυξήθηκε την Τετάρτη, αντισταθμίζοντας κάποιες από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με την αυξανόμενη προοπτική του ΟΠΕΚ και των συμμάχων - παραγωγών να αποφασίσουν περιορισμό της παραγωγής σε συνάντηση  τους τον επόμενο μήνα για να στηρίξουν την αγορά.
Οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, με το Brent να ξεπερνά τα 67 δολάρια μετά την είδηση ότι ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του συζητούν μια πρόταση για μείωση της παραγωγής κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), πολύ περισσότερο από ό, τι οι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει προηγουμένως.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού το αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 1,03 δολάρια, ή 1,9%, στα 56,72 δολάρια ανά βαρέλι από τις 1:04 μ.μ. ET.
Το WTI υποχώρησε 7%  σε χαμηλό έτους την Τρίτη.
Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 97 σεντς, ή 1,5%, στα 66,44 δολάρια το βαρέλι. Το Brent υποχώρησε 6% σε χαμηλό οκταμήνου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% από τις αρχές Οκτωβρίου λόγω της ανησυχίας για την υπερβολική προσφορά και την επιβράδυνση της ζήτησης, καταγράφοντας μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις από την κατάρρευση των τιμών το 2014. Το αμερικανικό αργό μειώθηκε για 12 συνεχόμενες συνεδρίες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο 2017.
Περί τις 21:24 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 56,39 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,26% και το Brent ενισχυόταν κατά 1,3% στα 66,32 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης