Ηλεκτρισμός

Rosatom: Σχεδιάζει κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σ. Αραβία

tags :
Rosatom: Σχεδιάζει κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σ. Αραβία
H Σαουδική Αραβία προγραμματίζει να κατασκευάσει έως το 2030, 16 πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία, αρχικά με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ενώ και εν συνεχεία θα επεκταθεί με άλλους δύο αντιδραστήρες.
Αυτό αναφέρεται στα έγγραφα της συμφωνίας που έχει συντάξει η εμπορική εταιρείας της Rosatom, Technabexport (με την εμπορική ονομασία Tenex).
Όπως είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2018 η Rosatom κατέθεσε αίτηση συμμετοχής σε διαγωνισμό για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σαουδική Αραβία με δύο πυρηνικού αντιδραστήρες. Τον Οκτώβριο ο διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Αλεξέι Λιχατσόφ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS ότι η Rosatom ευελπιστεί να κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν το 2020.
H Σαουδική Αραβία προγραμματίζει να κατασκευάσει έως το 2030, 16 πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης