Δείτε πως τα νοικοκυριά θα παράγουν ενέργεια από τις ανανεώσιμες σε 30 χρόνια - Βίντεο

Δείτε πως τα νοικοκυριά θα παράγουν ενέργεια από τις ανανεώσιμες σε 30 χρόνια - Βίντεο
Η ολλανδική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 80-90% μέχρι το 2050
Όλο και πιο ζωηρό γίνεται το ενδιαφέρον των χωρών γύρω από τις τεχνολογίες που αυξάνουν την ενεργειακή ασφάλεια.
Τα μικροδίκτυα ή διαφορετικώς τα smart grids κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση καθώς η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τις εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής, στη συνέχεια μεταφέρεται μέσω του δικτύου μεταφοράς, στο δίκτυο διανομής, και τελικά παραδίδεται στους καταναλωτές.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Worldeconomic Forum, περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά θα παράγουν μόνοι τους την απαραίτητη ενέργεια.
Για παράδειγμα, οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας ηλιακούς συλλέκτες στα σπίτια τους και να την επιστρέφουν πίσω στο δίκτυο.
Η Ολλανδία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα με πολλές γειτονιές να πρωτοπορούν σε μια νέα προσέγγιση και διανομής ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι γειτονιές του εγγύς μέλλοντος θα μπορούσαν να παράγουν τη δική τους ανανεώσιμη ενέργεια.
Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων, η ολλανδική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 80-90% μέχρι το 2050, με σχέδια να αλλάξουν το 14% της παραγωγής ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020.
 

Η Σουηδία οδηγεί τη χρέωση μεταξύ των χωρών της ΕΕ με 53,8% της ενεργειακής της παραγωγής που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπερβαίνοντας ήδη το στόχο της για το 2020 με 49%. Οι Κάτω Χώρες είναι κάπως πίσω με ένα σημερινό σύνολο 6%, αλλά υπάρχει περιθώριο αισιοδοξίας.
Με τη σωστή βελτιστοποίηση, τα μικροσυστήματα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών για μετάβαση σε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την επίτευξη κλιματικών στόχων.
Με αυτόν τον τρόπο το σύνθημα «παράγω μόνος μου την ενέργειά μου» θα ισχύει περισσότερο από ποτέ στο μέλλον. Το ενεργειακό σύστημα του μέλλοντος χαρακτηρίζεται από καταναλωτές οι οποίοι θα παράγουν μόνοι τους την ενέργειά τους.
Η επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες ανά χώρα, όπως η ενεργειακή πολιτική και οι κανονισμοί. Τα μέρη με άφθονο άνεμο, νερό και ηλιοφάνεια - ειδικά εάν συνοδεύονται από υψηλές τοπικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και δαπανηρά τιμολόγια ενέργειας - θα πρέπει, θεωρητικά, να είναι καλοί υποψήφιοι για τα μικροσυστήματα.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης