Τελευταία Νέα

BP: Η μπαταρία της Tesla καταλύτης για την αποθήκευση αιολικής ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ

BP: Η μπαταρία της Tesla καταλύτης για την αποθήκευση αιολικής ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ
Η BP ανέφερε ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
Την ανάπτυξη της αιολικής τεχνολογίας ελπίζει ότι θα προωθήσει η νέα τεχνολογία σύμφωνα με τη BP.
Η BP εγκατέστησε για πρώτη φορά ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών σε ένα από τα εργοστάσια αιολικής ενέργειας της εταιρείας στη Νότια Ντακότα, μια κίνηση που η BP ελπίζει ότι θα παράσχει ένα σχέδιο για την προσθήκη παρόμοιας τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας στους άλλους ιστοτόπους αιολικής ενέργειας των Η.Π.Α
Η BP ανέφερε ότι η τεχνολογία θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση, θα αντιμετωπίσει το διαλείμματα της αιολικής ενέργειας με την αποθήκευση του πλεονάζοντος ηλεκτρισμού για να καλύψει τη ζήτηση όταν ο άνεμος δεν φυσάει και τελικά θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η Tesla σχεδίασε και κατασκευάζει το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών 212 κιλοβατώρες / 840 κιλοβατώρες. Θα διαμορφωθεί για να διαχειριστεί τις εσωτερικές απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας των στροβίλων όταν ο άνεμος δεν φυσάει, σύμφωνα με την BP.
Η BP στοιχηματίζει ότι το έργο θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει νέα επιχειρηματικά μοντέλα γύρω από την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αποθήκευση μπαταριών και άλλες μορφές ενέργειας.
«Οι πληροφορίες από αυτό το έργο θα επιτρέψουν στην BP να λαμβάνει καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις κατά την αξιολόγηση και ανάπτυξη των εφαρμογών μπαταριών στο μέλλον, καθώς και να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια αιολική ενέργεια που είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα» τόνισε η διευθύνων σύμβουλος της BP Wind Energy Laura Folse.
Μάλιστα, η Wood Mackenzie εκτιμά ότι ο κόσμος θα μετατοπιστεί από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2035, όταν τα ηλεκτρικά οχήματα, η αιολική ενέργεια και η ηλιακή ενέργεια θα είναι πιο διαδεδομένα από τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη ή από την ηλεκτρική ενέργεια που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης