Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +5,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +5,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε άνοδο της τάξεως του +6,1% σε ετήσια βάση
Άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σημείωσε άνοδο της τάξεως του +5,9% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +5,8%.
Παράλληλα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +6,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού αυξήθηκε κατά +6,8%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοισιεύθηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +8,6% σε ετήσια βάση, ενώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,6%.
Οι λιανικές πωλήσεις στις αστικές περιοχές αυξήθηκαν κατά +8,4% σε ετήσια βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η αντίστοιχη άνοδος για τις αγροτικές περιοχές, και συγκεκριμένα στο +9,7%.
Αναφορικά με το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +9,2% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα οι λιανικές πωλήσεις συσκευών καλλυντικών και επικοινωνιών αυξήθηκαν κατά +11,4% και κατά +10,4% αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης