Διεθνή

Στους 50 οι νεκροί από τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Στους 50 οι νεκροί από τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια
Οι Αρχές κάνουν λόγο μέχρι τώρα για 228 αγνοούμενους, αν και επισημαίνουν πως ο αριθμός αυτός είναι σχετικός
Στους 50 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές που εξακολουθούν να πλήττουν την Πολιτεία της Καλιφόρνια.
Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως εντόπισαν τα λείψανα ακόμη έξι θυμάτων στην πόλη Πάρανταϊς, τμήματα της οποίας απανθρακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων πτωμάτων ή αγνοούμενων.
Σημειώνεται πως η πυρκαγιά κατέστρεψε περισσότερα από 8.800 σπίτια και άλλα κτίρια, τα περισσότερα στην Πάρανταϊς, μια πόλη όπου ζούσαν 27.000 άνθρωποι.
Η διαταγή άμεσης απομάκρυνσης που εξέδωσαν οι αρχές παραμένει σε ισχύ για πάνω από 50.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Καλύτερη είναι η εικόνα στη νότια Καλιφόρνια, με τις Αρχές να υποστηρίζουν πως κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο κατά το 35% την πυρκαγιά, η οποία έχει καταστρέψει πάνω από 400 κτίρια και έχει εκτοπίσει πάνω από 200.000 πολίτες από κοινότητες σε βουνά και λόφους κοντά στην παραθαλάσσια κοινότητα Μάλιμπου, δυτικά του Λος Άντζελες.
Στη βόρεια Καλιφόρνια, δεν είναι πλέον σαφές πόσοι άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.
Οι Αρχές κάνουν λόγο μέχρι τώρα για 228 αγνοούμενους, αν και επισημαίνουν πως ο αριθμός αυτός είναι σχετικός.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει κηρύξει σε κατάσταση μείζονος καταστροφής τις πυρόπληκτες περιοχές στην Καλιφόρνια από τη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα ομοσπονδιακά κεφάλαια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης