Commodities

Διάσκεψη για τον χαλκό στην Σαγκάη εν μέσω ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο Κίνας - ΗΠΑ

Διάσκεψη για τον χαλκό στην Σαγκάη εν μέσω ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο Κίνας - ΗΠΑ
Οι εισαγωγές Κίνας μειώθηκαν κατά 18,7%  τον Οκτώβριο
Οι traders μετάλλων φθάνουν στη Σαγκάη για την ετήσια εκδήλωση Asia Copper Week, σε μια εποχή που οι προοπτικές ζήτησης στον μεγαλύτερο καταναλωτή του εμπορεύματος στον κόσμο την Κίνα "σκιάζονται" από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Οι τιμές του χαλκού, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή καλωδίων και κατασκευών, υποχώρησαν γύρω στο 17% το 2018, εν μέσω φόβων ότι η πίεση στο εμπόριο θα υπονομεύσει τη ζήτηση για βιομηχανικά μέταλλα σύμφωνα με το Reuters.
"Η Asia Copper Week θα είναι ένα σημαντικό γεγονός φέτος, καθώς η βιομηχανία χαλκού αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις", δήλωσε η Vanessa Davidson, διευθύντρια έρευνας και στρατηγικής χαλκού στο CRU, αναφερόμενη τους κινεζικούς περιορισμούς στις εισαγωγές και την ανάγκη επενδύσεων σε ορυχεία.
Η Κίνα εφάρμοσε αυστηρά τα κατώτατα όρια για τις scrap εισαγωγές μετάλλων και επέβαλε τον Αύγουστο δασμούς 25% για τις εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές της,.
Οι εισαγωγές Κίνας από ακατέργαστο χαλκό και συμπύκνωμα χαλκού μειώθηκαν κατά 18,7% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο.
Κατασκευαστής χαλκού στη νότια Κίνα, ο οποίος προμηθεύει σωλήνες σε κατασκευαστές λευκών συσκευών, δήλωσε ότι οι παραγγελίες για τα προϊόντα του είχαν μειωθεί απότομα τους τελευταίους δύο μήνες.
"Οι προσδοκίες μας για το επόμενο έτος δεν είναι ούτε καλές", δήλωσε.
Ωστόσο, δύο  traders με έδρα την Κίνα δήλωσαν ότι είδαν έντονη φυσική αγορά χαλκού παρά τις αναμενόμενες ανοιχτές κινήσεις.
"Τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν είναι ισχυρά, αλλά ορισμένοι traders αγοράζουν επιθετικά χαλκό" ανέφεραν. Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό από το 2009 στο τρίτο τρίμηνο.
Η Asia Week of Copper, που διοργανώνεται από το Κέντρο Χημικών και Μεταλλευτικών Μελετών της Χιλής ( Chile’s Center for Copper and Mining Studies  CESCO) και από την Ένωση Βιομηχανιών Μη σιδηρούχων μετάλλων της Κίνας (China Nonferrous Metals Industry Association CNIA), περιλαμβάνει διάσκεψη, σεμινάρια, και συνομιλίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης