Φυσικό Αέριο

Οι ΗΠΑ καλούν την Ουγγαρία να... "αποφύγει" τη χρήση των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου

Οι ΗΠΑ καλούν την Ουγγαρία να...

"Η Ρωσία χρησιμοποιεί τον Nord stream 2 και τον Turkish Stream για να εδραιώσει τον έλεγχό της σχετικά με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης"  τόνισε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry κάλεσε την Ουγγαρία και τους γείτονές της να απορρίψουν τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου, οι οποίοι  σύμφωνα με την  Ουάσιγκτον ενισχύουν την θέση της Μόσχας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Η ενεργειακή διαφοροποίηση θα είναι κρίσιμη για την περιοχή, καθώς η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο στο παρελθόν, ανέφερε.
"Η Ρωσία χρησιμοποιεί το έργο Nord stream 2 και τον πολυ-γραμμικό αγωγό Turkish Stream για να προσπαθήσει να εδραιώσει τον έλεγχό της σχετικά με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης", πρόσθεσε ο Perry κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βουδαπέστη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε ότι ο Turkish Stream, που κατασκευάζεται από τη Ρωσία στην Τουρκία, ήταν καλή είδηση για την Ουγγαρία, καθώς με ετήσια παραγωγική ικανότητα από 5 έως 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ένα από τα τμήματα θα έφερνε αέριο στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας μέσω μιας νέας διαδρομής .
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump επιδιώκει να ενθαρρύνει την αγορά φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή άλλους προμηθευτές εκτός από τη Ρωσία.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά σε αυτά τα προγράμματα και παροτρύνουμε την Ουγγαρία και τους γείτονές της να συμμετάσχουν στην απόρριψή τους".
Η Ουγγαρία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για τον εφοδιασμό της με φυσικό αέριο, το οποίο τώρα προέρχεται κυρίως μέσω αγωγού που περνά από την Ουκρανία. Η Ρωσία κατασκευάζει επίσης ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουγγαρία.
Η κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να αγοράσει φυσικό αέριο από την Κροατία, η οποία κατασκευάζει σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, και από τη Ρουμανία, ανέφερε ο Szijjarto.
Ο Szijjarto είπε ότι είχε ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ για να στηρίξει τη διαφοροποίηση της Ουγγαρίας. Μια σύνδεση αγωγού δεν είναι ακόμη σε θέση να μεταφέρει εισαγόμενο αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα μέσω της Ρουμανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης