Πετρέλαιο

Σε χαμηλό έτους υποχώρησε το πετρέλαιο λόγω Trump - Ξεπέρασαν το 7% οι απώλειες για το αργό

Σε χαμηλό έτους υποχώρησε το πετρέλαιο λόγω Trump - Ξεπέρασαν το 7% οι απώλειες για το αργό
Περί τις 23:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 55,25 δολάρια το βαρέλι με πτώση 7,81% και το brent υποχωρούσε 7,06% στα 65,17 δολάρια το βαρέλι.
Σε χαμηλό έτους υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς βρέθηκαν από τα υψηλά τετραετίας σε "bear market" μέσα σε μόλις έξι εβδομάδας επεκτείνοντας το σερί των απώλειων τους που ξεπέρασαν ακι το 7%.  
Περί τις 23:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 55,25 δολάρια το βαρέλι με πτώση 7,81% και το brent υποχωρούσε 7,06% στα 65,17 δολάρια το βαρέλι.

Κατακόρυφη πτώση σημειώνει σήμερα Τρίτη 13/11/2018 το πετρέλαιο, μετά τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι ο ΟΠΕΚ δεν πρέπει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου ώστε να αυξήσει τις τιμές.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent κατέγραψε πτώση  -3,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,29 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -4% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,40 δολ. ανά βαρέλι.
«Ας ελπίσουμε ότι η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ δε θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου», ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερες με βάση την προσφορά».
Τα σχόλια του έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της για τον Δεκέμβριο, προτείνοντας παράλληλα και στα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ να την ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με αναφορές, η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να υποχωρήσει κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο, λόγω της χαμηλότερης εποχικής ζήτησης, με τον όγκο να αντιπροσοπεύει μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου κατά -0,5%.
Επιπλέον, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Khalid al-Falih, δήλωσε ότι ενδεχομένως να υπάρξει ανάγκη για τα μέλη εντός και εκτός ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με τα επίπεδα του Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την έναρξη του Οκτωβρίου, η τιμή του πετρελαίου βρισκόταν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, έχοντας καταγράψει ωστόσο έκτοτε απώλειες άνω του -20%.
Περί τις 21:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 56,13 δολάρια το βαρέλι με πτώση 6,34% και το brent υποχωρούσε κατά 6,13% στα 65,82 δολάρια το βαρέλι.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης