Οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν το 98% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο στη Σκωτία

Οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν το 98% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο στη Σκωτία
Η καλύτερη ήταν η 23η Οκτωβρίου, όταν οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν 105.900,94 MWh, αρκετές για να τροφοδοτήσουν 8,72 εκατομμύρια σπίτια
Το 98% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας παρήγαγαν οι ανεμογεννήτριες στη Σκωτία τον μήνα του Οκτωβρίου.
Η WWF της Σκωτίας δήλωσε ότι η ζήτηση για το εθνικό δίκτυο για το μήνα ήταν 1.850.512 MWh και ότι σχεδόν όλα αυτά θα μπορούσαν να παρασχεθούν από ανεμογεννήτριες, οι οποίες παρείχαν ρεκόρ ισχύος.
Η ζήτηση ήταν 45.274,5MWh και η παραγωγή ανέμου ήταν 234%.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της WWF Scotland, Dr Sam Gardner υπογράμμισε ότι: «Η παροχή αιολικής ενέργειας κατά μέσο όρο 98% στη συνολική ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας ήταν εκπληκτική. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι ο άνεμος λειτουργεί, συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών μας και είναι η μορφή χαμηλότερου κόστους της νέας παραγωγής ενέργειας», προσθέτοντας ότι: «Γι 'αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκλειδώσει την πρόσβαση στην αγορά για τον άνεμο στην ξηρά σε μια εποχή που πρέπει να αυξήσουμε την ηλεκτροδότηση της θερμότητας και των μεταφορών».
Τέλος, η χειρότερη ημέρα ήταν η 18η Οκτωβρίου, όταν η παραγωγή ήταν 18.377,71MWh, αρκετή για να τροφοδοτήσει 1.512.568 σπίτια, το 62% των νοικοκυριών.
Απεναντίας, η καλύτερη ήταν η 23η Οκτωβρίου, όταν οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν 105.900,94 MWh, αρκετές για να τροφοδοτήσουν 8,72 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της WeatherEnergy από την WWF Scotland.

www.worldenergynews.gr