Οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν το 98% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο στη Σκωτία

Οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν το 98% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο στη Σκωτία
Η καλύτερη ήταν η 23η Οκτωβρίου, όταν οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν 105.900,94 MWh, αρκετές για να τροφοδοτήσουν 8,72 εκατομμύρια σπίτια
Το 98% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας παρήγαγαν οι ανεμογεννήτριες στη Σκωτία τον μήνα του Οκτωβρίου.
Η WWF της Σκωτίας δήλωσε ότι η ζήτηση για το εθνικό δίκτυο για το μήνα ήταν 1.850.512 MWh και ότι σχεδόν όλα αυτά θα μπορούσαν να παρασχεθούν από ανεμογεννήτριες, οι οποίες παρείχαν ρεκόρ ισχύος.
Η ζήτηση ήταν 45.274,5MWh και η παραγωγή ανέμου ήταν 234%.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της WWF Scotland, Dr Sam Gardner υπογράμμισε ότι: «Η παροχή αιολικής ενέργειας κατά μέσο όρο 98% στη συνολική ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας ήταν εκπληκτική. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι ο άνεμος λειτουργεί, συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών μας και είναι η μορφή χαμηλότερου κόστους της νέας παραγωγής ενέργειας», προσθέτοντας ότι: «Γι 'αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκλειδώσει την πρόσβαση στην αγορά για τον άνεμο στην ξηρά σε μια εποχή που πρέπει να αυξήσουμε την ηλεκτροδότηση της θερμότητας και των μεταφορών».
Τέλος, η χειρότερη ημέρα ήταν η 18η Οκτωβρίου, όταν η παραγωγή ήταν 18.377,71MWh, αρκετή για να τροφοδοτήσει 1.512.568 σπίτια, το 62% των νοικοκυριών.
Απεναντίας, η καλύτερη ήταν η 23η Οκτωβρίου, όταν οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν 105.900,94 MWh, αρκετές για να τροφοδοτήσουν 8,72 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της WeatherEnergy από την WWF Scotland.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης