Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΕΑ: Παγκόσμια αύξηση της ζήτησης ενέργειας κατά 25% μέχρι το 2040

ΙΕΑ: Παγκόσμια αύξηση της ζήτησης ενέργειας κατά 25% μέχρι το 2040
Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα οδηγήσουν την ανάπτυξη, όπου η ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 45% μεταξύ 2017 και 2040
Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο μεταξύ 2017 και 2040, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ενεργειακή Έκθεση 2018 της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.
Η έκθεση της IEA έδειξε ότι η αύξηση του πληθυσμού με επιπλέον 1,7 δισεκατομμύρια άτομα, κυρίως στις αστικές περιοχές των αναπτυσσόμενων οικονομιών, μαζί με την αστικοποίηση και την οικονομική ανάπτυξη, συγκαταλέγονται στις κύριες τάσεις που διαμορφώνουν την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας.
"Το 2000, η ​​Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευαν πάνω από το 40% της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης και αναπτύσσουν οικονομίες στην Ασία για περίπου 20%", ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση υποστήριξε περαιτέρω ότι έως το 2040 η κατάσταση θα αντιστραφεί εντελώς, αντανακλώντας μια τεράστια αλλαγή στη γεωγραφία της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα οδηγήσουν την ανάπτυξη, όπου η ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 45% μεταξύ 2017 και 2040.
"Η ζήτηση ενέργειας στην Ινδία υπερδιπλασιάζεται σε σχέση με την περίοδο προοπτικής έως το 2040, παρά τη θέση της Κίνας ως του μεγαλύτερου καταναλωτή ενέργειας παγκοσμίως το 2040", ανέφερε η έκθεση.
Καθώς οι αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης μέχρι το 2040, εκτός της Ασίας, η αύξηση της ζήτησης θα προέλθει κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ η ζήτηση το 2040 προβλέπεται να είναι πάνω από 60% υψηλότερη.
«Το φυσικό αέριο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ορυκτό καύσιμο στο Σενάριο Νέων Πολιτικών, ξεπερνώντας τον άνθρακα έως το 2030 ως η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας μετά το πετρέλαιο», ανέφερε η έκθεση.
Η Κίνα, που είναι ήδη ο μεγαλύτερος στον κόσμο εισαγωγέας πετρελαίου και άνθρακα, θα γίνει σύντομα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αερίου και οι καθαρές εισαγωγές θα προσεγγίσουν το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2040, ανέφερε ο ΙΕΑ.
Αν και η Κίνα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο καταναλωτής φυσικού αερίου πίσω από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, πρέπει να εισάγει περίπου το 40% των αναγκών της καθώς η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης