Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου μετά τις πιέσεις του Τrump προς τον ΟΠΕΚ

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου μετά τις πιέσεις του Τrump προς τον ΟΠΕΚ
Ο Trump καλεί τον ΟΠΕΚ να μην μειώσει την παραγωγή
Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (13/11) το πετρέλαιο, μετά τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι ο ΟΠΕΚ δεν πρέπει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου ώστε να αυξήσει τις τιμές.
Ειδικότερα το brent υποχωρεί κατά 2,07% στα 68.67 δολάρια και το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως 2,25% στα 58,58 δολάρια ανά βαρέλι.
«Ας ελπίσουμε ότι η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ δε θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου», ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερες με βάση την προσφορά».
Μάλιστα, όλα αυτά στο περιθώριο των σχολίων της Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με τα επίπεδα του Οκτωβρίου.
Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg, οι προσπάθειες του Trump να επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου απειλούν να επιβαρύνουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο ιστορικών συμμάχων, ακόμη και όταν η κυβέρνησή του εξακολουθεί να περιγράφει τους Σαουδάραβες ως ζωτικό εταίρο σε μια κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή.
Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo ο οποίος σχολιάζοντας το tweet του Trump, ανέφερε ότι: «Εμείς στον ΟΠΕΚ είμαστε περήφανοι για τη φιλία που έχουμε τις ΗΠΑ».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης