Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τζανακόπουλος για περικοπή συντάξεων: Οι μάντεις κακών θα διαψευσθούν

Τζανακόπουλος για περικοπή συντάξεων: Οι μάντεις κακών θα διαψευσθούν
Εφόσον επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς την περικοπή των συντάξεων, θα γίνει δεκτή η θέση μας από την Κομισιόν είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να διασωθούν από τις περικοπές μόνο οι χαμηλές συντάξεις απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «οι μάντεις κακών θα διαψευσθούν» και ότι καλό είναι «να μη βιάζονται και να μην εκτίθενται».
«Έχουμε εξηγήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις της περιόδου των μνημονίων αλλά αφορά στην δυνατότητα επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.
Από τη στιγμή πουο ο στόχος του 3,5% επιτυγχάνεται χωρίς την περικοπή των συντάξεων, είμαι απολύτως βέβαιος ότι η θέση μας θα γίνει δεκτή από την Κομισιόν» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τζανακόπουλος.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αφορά στην «ικανότητα» της ελληνικής οικονομίας να επιτυγχάνει το απαραίτητο πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 χωρίς την λήψη οποιουδήποτε μέτρου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση αυτή τη στιγμή αφορά στις συντάξεις, ενώ για το αφορολόγητο παρέπεμψε στις δηλώσεις Τσίπρα στην ΔΕΘ.
Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν ως αντικατάσταση των 10.000 ιερέων, που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για συγκεκριμένη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, θέλει να επαναφέρει το μέτρο της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο.
«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και έχει πολιτικό σχέδιο υποβάθμισης της Υγείας και της Παιδείας, τομείς την ενίσχυση των οποίων η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί κοινωνική ανατριχίλα».
Στο ζήτημα της συμφωνίας του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως είναι επωφελής τόσο για το Δημόσιο όσο και για την Εκκλησία και εκτίμησε πως θα γίνει δεκτή από την ιεραρχία.
Όπως είπε, ο μισθός των κληρικών είναι πλήρως εξασφαλισμένος, με την εγγύηση του Δημοσίου και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «προσχηματικά αγκαλιάζουν τις αγωνίες των κληρικών» και πως απλώς αντιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να εξορθολογίσει τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους για μικροπολιτικούς λόγους.
«Η άθλια μεταστροφή της ΝΔ προς τα ακροδεξιά δεν θα της βγει σε καλό» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.
Σχετικά  με την προκαταρκτική εξέταση για την Novartis μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, σε βάρος της διαδόχου της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο συνεργατών της, ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει διαδικαστικές και δικονομικές ενέργειες λέγοντας πως η ελληνική Δικαιοσύνη έχει το νομικό πλαίσιο για να τις αντιμετωπίσει και εκτίμησε πως δεν τίθεται θέμα παγώματος της διαδικασίας για την υπόθεση Novartis.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης